87 Wereldbekerzeges! Mikaela Shiffrin slalomt ook Ingemar Stenmark voorbij

  Mikaela Shiffrin rondt een bocht vlijmscherp aan.

  Mikaela Shiffrin (27) heeft nog eens geschiedenis geschreven. Met winst in de slalom in Are (Zwe) boekte ze haar 87e zege in de Wereldbeker alpineskiën. Niemand doet beter.

  Tot vandaag deelde Mikaela Shiffrin het record van 86 zeges met Ingemar Stenmark. Gisteren kwam ze met winst in de reuzenslalom in Are op gelijke hoogte van de inmiddels 66-jarige Zweedse legende, vandaag overtroefde ze hem.

   

  Stenmark gunt het Shiffrin van harte. "Dit is fantastisch voor haar", reageert hij. "Nog meer omdat ze het record pakt in Are, waar ze ook haar allereerste WB-zege boekte."

   

  Shiffrin slalomde in beide runs naar de snelste chrono. Ze won in 1'41"77, voor de Zwitserse Wendy Holdener (tweede op 92 honderdsten) en de Zweedse skiester Anna Swenn Larsson (derde op 95 honderdsten). 

   

  De Amerikaanse was al langer zeker van een vijfde grote kristallen bol, de trofee voor de laureaat van de algemene Wereldbeker. 

   

  Ook de Wereldbekers slalom en reuzenslalom zijn een prooi voor Shiffrin. Volgende week staan in Andorra de slotmanches op het programma.