Ga naar de inhoud

Tom Boonen wil Colnago-saga afronden en slaat mea culpa: "Heb me verkeerd uitgedrukt"

 vr 10 maart 2023 18:12
Tom Boonen aan het woord in onze wielerpodcast Wielerclub Wattage

Na de lancering van de eerste episode van Wielerclub Wattage ontstond er deining over de uitspraken van het panel over Colnago. De Italiaanse fietsenfabrikant verdedigde zich stellig en ondernam een charme-offensief. Tom Boonen slaat mea cupla en legt de discussie nu helemaal neer. 

"Colnago kende een tijdje geleden een dipje", zo reageerde Tom Boonen in Wielerclub Wattage op de uitspraak van Dirk De Wolf dat Tadej Pogacar 2 km/u sneller zou trappen op een fiets van een ploeg als Jumbo-Visma of Soudal-Quick Step.  

 

Boonen zei verder nog: "Het blijft nu een beetje een old school-fiets en het aero-gedoe hebben ze er nog niet helemaal onder de knie.  Al zijn ze nu wel aan een inhaalbeweging bezig."

 

Die woorden schoten in het verkeerde keelgat bij de Italiaanse fabrikant. Prompt nodigden ze Tom Boonen en het hele panel uit voor een testritje in aanloop naar de wielerklassieker Milaan-Sanremo.

 

Tom Boonen reageert nu op de hele heisa en wil de plooien gladstrijken. Op Instagram zegt de ex-renner: "Als jonge fietser droomde ik ervan om Parijs-Roubaix op een Colnago te winnen. Voor mij staat het merk voor passie en nalatenschap."

 

"Het doet me pijn dat ik de verkeerde woorden koos in mijn antwoord op de uitspraak van Dirk De Wolf. Ik heb alleen maar respect voor het merk."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: