Ga naar de inhoud

Castors en Kangoeroes strijden straks om Beker van België: "Het kan beide kanten uit"

 za 11 maart 2023 09:46

Vorst Nationaal is dit weekend het decor voor de bekerfinales in het basketbal. Castors Braine en Kangoeroes Mechelen bijten vanavond de spits af bij de vrouwen. Voormalig Belgian Cat Sofie Hendrickx, straks co-commentator bij de wedstrijd, blikt vooruit op de finale.

Het is een logische bekerfinale vanavond in Vorst, want met Kangoeroes en Castors staan de huidige nummers 1 en 2 uit de Top Division Women tegenover elkaar. Kangoeroes Mechelen lijkt op papier lichtjes favoriet: het team van coach Arvid Diels verloor in de eigen competitie nog geen enkele keer.

 

"Maar toch verwacht ik een spannende match", blikt Sofie Hendrickx vooruit. "In de competitie was het verschil 10 punten, dat is niks in basketbal. Ik denk dat het beide kanten uit kan."

 

"Misschien helt de balans iets meer over richting Kangoeroes, maar Castors is als ploeg wel iets breder. Voor mij is er geen uitgesproken favoriet. Beide ploegen zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Ze maken allebei kans om de beker te winnen. Wie het best voor de dag komt, wordt de winnaar."

Ik verwacht wel een zinderende sfeer in Vorst Nationaal. Het zijn 2 clubs met fanatieke supporters.

Sofie Hendrickx

Dat de bekerfinale bij de mannen plaatsvindt in Vorst Nationaal is al enkele jaren vaste prik, voor de vrouwen is het nieuw. "Dat zal toch voor een extra boost zorgen. Dat hebben we ook gezien bij de bekerfinales in het volleybal in het Sportpaleis. Dat is zo enorm gegroeid", weet Sofie Hendrickx.

 

"Stiekem hoop ik dat door zo'n initiatief ook de bekerfinale bij de vrouwen kan groeien. Ik verwacht zaterdagavond wel een zinderende sfeer. Het zijn 2 clubs met fanatieke supporters, die voor een goeie sfeer zullen zorgen. Hopelijk raakt de zaal goed gevuld, dat geeft toch iets extra's aan die finale."

 

Naar welke speelsters wordt het straks uitkijken? "Bij Kangoeroes heb je de Française Lisa Berkani, een balgoochelaar die vanuit alle hoeken gevaarlijk kan zijn. Ook Morgen Bertsch is een heel sterke en polyvalente speelster. Bij Castors is Jessica Lindstrom heel degelijk, zowel offensief als defensief. Zo iemand is altijd heel leuk om naar te kijken."

Gerelateerd: