Ga naar de inhoud

Kangoeroes Mechelen verovert opnieuw de Belgische beker bij de vrouwen

 za 11 maart 2023 19:45
finale beker van belgië
Castors Braine Kangoeroes Mechelen
einde
14
q1
15
7
q2
16
20
q3
17
11
q4
19
52
score
67

Kangoeroes Mechelen is nog altijd een klasse apart in het basketbal bij de vrouwen in België. De Kangoeroes zetten dat nog eens extra in de verf in de bekerfinale in Vorst Nationaal tegen rivaal Castors Braine.

Castors Braine was jarenlang de maat van alle dingen in België, maar de laatste jaren hebben de Kangoeroes uit Mechelen (vroeger uit Boom) de fakkel weer overgenomen.

Vorig jaar toonden de Kangoeroes dat al met de dubbel beker en titel en nu lijken ze op weg naar een nieuwe dubbele triomf. In eigen land verloren de vrouwen uit Mechelen nog geen enkele keer, Braine wist dat het een lastige klus zou worden.

Vorst Nationaal was aardig volgelopen voor deze bekerclash. Braine leek er lange tijd een spannende match van te maken, maar het kwam een zwak tweede kwart (7-16) nooit meer te boven.

Op het einde gingen de kopjes van Castors hangen en liep de schade nog op, tot 52-67.

 

Morgen spelen ook de mannen in dezelfde zaal hun finale. De match tussen Oostende en Antwerp is live te volgen op Eén, Radio 1 en de site/app van Sporza vanaf 15.30 uur.

Kangoeroes-coach Diels: "We hebben bevestigd"

"Dit voelt zeer goed", sprak Kangoeroes-coach Arvid Diels na de overwinning tegen Castors. "Het is niet zo evident om iets te bevestigen. Dat hebben we vandaag wel gedaan."

 

"Het was een heel zware wedstrijd. Ik denk dat beide teams niet hun beste basketbal gespeeld hebben. Dat is misschien eigen aan een bekerfinale. Maar ik denk dat we op de juiste momenten wel de nodige kalmte hebben kunnen beweren en de beslissende shots hebben kunnen nemen."

 

Na een slap 2e quarter van Castors leek Kangoeroes al zeker van de winst, maar Braine kwam in het 3e kwart toch nog tot op 5 punten. "Maar schrik heb ik niet gehad. We wisten dat dat momentje ging komen."

 

Mechelen blijft met de bekerwinst ongeslagen in België dit seizoen. "Wij proberen elke match te winnen. We weten ook wel wat verliezen is, dat hebben we Europees gezien. Dat gevoel wilde niemand hebben vandaag."

Castors Braine - Kangoeroes Mechelen 52-67

  • Castors Braine: Lelik 17, Tadic 13, Lindstrom 7, Leblon 5, Kroselj 4, Sarr 4, Fogg 2

  • Kangoeroes Mechelen: Morrison 17, Bertsch 14, Berkani 13, Nauwelaers 12, Resimont 5, Rembiszewska 3, Van Gils 3

Castors Braine - Kangoeroes Mechelen

19:44

Kangoeroes Mechelen volgt zichzelf op in de beker

19:16

Einde derde kwart: "Het verschil van 10 punten naar 7 punten"

19:00

Bekijk de hoogtepunten van de eerste helft

18:44

Mechelen loopt uit in tweede kwart: "21-31, we hebben een beetje van alles gezien"

18:30

Castors Braine-coach Dusart geeft speech tijdens time-out: "Echte wake-up call"

18:20

14-15 na eerste kwart: "Het blijft heel spannend"