Ga naar de inhoud

"Besparingen op veld kunnen kwalificatie kosten": Vanhaezebrouck diep ontgoocheld over Gentse grasmat

 do 9 maart 2023 23:25

Een moddergevecht in de Ghelamco Arena. De weergoden hadden het duidelijk gemunt op KAA Gent - Basaksehir, want een enorme stortvloed maakte het veld van de Buffalo's zo goed als onbespeelbaar. "Dit doet denken aan provinciaal voetbal", klonk het bij onze commentator Tom Boudeweel. Hein Vanhaezebrouck deelde dan (opnieuw) een steekje uit richting bestuur: "We besteden veel te weinig aandacht aan ons veld."

Je zal maar de terreinverzorger van KAA Gent zijn.

 

De arme man zag donderdagavond wellicht met lede ogen aan hoe de grasmat van de Ghelamco Arena veranderde in één grote modderpoel door een enorme stortvloed.

 

"Het was meer rugby en zwemmen dan voetballen", sakkerde Hein Vanhaezebrouck na afloop.

 

De trainer vertelde het met een diepe zucht, want de Buffalo's waren - als best voetballende ploeg - de grote benadeelde.

 

Vanhaezebrouck toonde zich vervolgens opvallend kritisch voor de manier waarop de grasmat verzorgd wordt.

 

"We besteden er te weinig aandacht aan", vond de coach. "In Anderlecht heeft het ook de hele match gegoten, maar daar kon er tot de laatste seconde gespeeld worden. Bij ons was het op het einde van de eerste helft gedaan."

 

"Er zijn veel te veel plaatsen waar er geen gras op staat. Dan krijg je modder en een opeenhoping van water. Het is spijtig voor onze jongens."

Je kan wel besparen op je veld, maar nu krijgen we dat misschien terug door een spijtige uitschakeling.

KAA Gent heeft overigens een voorgeschiedenis als het over grasproblemen gaat. Ooit speelde het in de Champions League op een mat die eigenlijk bedoeld was voor "golfbanen en tuintjes", in 2021 moest het in november ook al een nieuw exemplaar laten aanrukken.

 

Hein Vanhaezebrouck ziet de ellende met lede ogen aan: "Dit kan ons centen kosten. Je kan wel besparen op je veld, maar nu krijgen we dat misschien terug als het ons de kwalificatie kost. Als we 90 minuten op een normaal veld kunnen spelen, konden we ze kloppen."

 

Tijdens de officiële persconferentie was Vanhaezebrouck nog niet uitverteld over het onderwerp.

 

"Ons veld is een grote ongoocheling voor mij", herhaalde hij nog eens. "Nochtans hebben we dit seizoen nog maar een nieuwe mat gelegd van meer dan 200.000 euro. Hetzelfde veld als in Brugge. Daar spelen er twee ploegen op en ligt het perfect."

 

Bij het Gentse bestuur zullen ze de prikjes toch weer niet graag horen...

Gerelateerd: