Ga naar de inhoud

Ook KAA Gent moet vrede nemen met gelijkspel na doldwaas waterballet in tweede helft

 do 9 maart 2023 21:38
BAS
einde
1-4
GNT
 1. 15' - Verv. Eden Karzev door Danijel Aleksic
 2. 17' - Doelpunt - Stefano Okaka Chuka (0 - 1)
 3. 36' - Doelpunt - Gift Emmanuel Orban (1 - 1)
 1. 50' - Geel - Deniz Türüç
 2. 69' - Verv. Malick Fofana door Matisse Samoise
 3. 69' - Verv. Sven Kums door Vadis Odjidja Ofoe
 4. 69' - Verv. Gift Emmanuel Orban door Laurent Depoitre
 5. 76' - Verv. Danijel Aleksic door Patryck Szysz
 6. 76' - Verv. Stefano Okaka Chuka door Edgar Ié
 7. 84' - Geel - Ahmed Touba
 8. 85' - Geel - Serdar Gürler
 9. 86' - Verv. Hugo Cuypers door Matias Fernandez
 10. 86' - Verv. Serdar Gürler door Muhammet Arslantas
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 09/03/23 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
17'
Stefano Okaka Chuka
0 - 1
Stefano Okaka Chuka
17'
36'
Gift Emmanuel Orban
36'
Gift Emmanuel Orban
1 - 1

Hattrick aan draws voor de Belgische ploegen in Europa. Ook KAA Gent kwam niet verder dan een gelijkspel tegen het Turkse Basaksehir. Stefano Okaka (ex-Anderlecht) opende de score met een dubieuze treffer, Gift Orban maakte met een gelukje de gelijkmaker. Na rust zorgde een stortvloed ervoor dat het veld onbespeelbaar werd. Vooral de Buffalo’s waren als best voetballende ploeg de grootste benadeelde.

KAA Gent-Basaksehir kort samengevat:

 • Sleutelmoment: Vlak voor de rust kan Hong er na een fenomenale tegenstoot 2-1 van maken. De Zuid-Koreaan komt niet goed uit met zijn stappen en "mikt" onbegrijpelijk naast. Het was het doelpunt van de zege geweest, want na rust werd niet meer gevoetbald.
 
 • Man van de Mach: Alessio Castro-Montes verstuurde de ene gevaarlijke voorzet na de andere vanaf de rechterkant. Zelfs een bommetje van de Turkse "fans" kon hem niet uit zijn lood slaan.
 
 • Statistiek: Gift Orban is a gift that keeps on giving. Met 5 doelpunten in 7 wedstrijden zijn de cijfers van de winteraankoop fenomenaal te noemen.
 
 • Hoofdrol: De greenkeepers van de Ghelamco Arena gaan een slapeloze nacht tegemoet. Het veld in Gent veranderde na rust in een modderpoel. Valt het nog te redden of moet er een nieuwe grasmat komen voor het slot van het seizoen?

Okaka kopt Basaksehir op voorsprong

Met (ex-)Rode Duivel Adnan Januzaj voor het eerst als basisspeler tussen de lijnen, begon Basaksehir, gesteund door 2.000 doldwaze Turkse fans, als beste aan de wedstrijd.

 

Na een kwartier spelen, opende ex-Anderlecht-aanvaller Stefano Okaka de score met een rake kopbal. Hij rondde randje buitenspel een knappe tegenstoot van de Turken af na balverlies van Julien De Sart. 

 

Okaka leek wel net voorbij Michael Ngadeu te staan op het moment van zijn kopbal, maar de VAR zag er geen graten in. De bedenkelijke lijn die werd getrokken, bracht weinig duidelijkheid.

Gent komt langszij, maar vergeet af te maken

Na de 0-1 schoot Gent wakker. Het versierde eerste nog kleine kansjes via de alweer sterk spelende Malick Fofana en aanvoerder Sven Kums, waarna het tien minuten voor de rust wel eindelijk raak was.


Hugo Cuypers miste na knap voorbereidend werk van Fofana eerst nog een niet te missen kans vanop twee meter. Gelukkig was Gift Orban goed gevolgd om de gelijkmaker via een Turkse verdediger in doel te glijden.


Bijna mocht AA Gent nog met de verdiende voorsprong gaan rusten, maar Hong wrong een uitstekende counter de nek om van dichtbij.

Waterpolo na rust

Meteen na de rust werd duidelijk dat de hele tweede helft een maat voor niets zou worden door de aanhoudende regen in Gent.

 

De Ghelamco Arena veranderde in een zwembad waar de voormalige voorzitter van de Belgische Zwembond (Michel Louwagie) trots op zou zijn. Voetballen? Neen, dat zat er niet meer in. 

 

Invaller Laurent Depoitre kopte diep in de tweede helft wel nog een bal tegen de lat, al was doelman Volkan Babacan in de buurt.

 

Dit Gent heeft absoluut de kwaliteiten om Basaksehir, dat een maand geen wedstrijd speelde door de verschrikkelijke aardbeving in Turkije, volgende week in eigen huis te kloppen. Al was het met een doelpunt extra wel met een geruster gemoed afgereisd naar Istanbul.

Reacties na Gent - Basaksehir:

Gerelateerd:
 • Sven Kums: "We zijn niet tevreden met de 1-1. Maar als je de tweede helft ziet, dan is het vooral jammer voor ons. We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd, maar reageerden wel goed na de vroege goal. Ik had het gevoel dat we in de tweede helft nog zouden scoren naar onze supporters toe om zo met een voorsprong naar Turkije te reizen. Maar het was te moeilijk voetballen. Hopelijk kunnen we daar ook zo dominant spelen. Het veld? Ik denk niet dat ik ooit al op zo'n veld heb gespeeld."
 
 • Stefano Okaka: "Ik heb met Roma ook al eens gescoord tegen Gent lang geleden. Het was een heel moeilijke wedstrijd op een heel moeilijk veld. Toch denk ik dat we de kwaliteiten hebben om naar de kwartfinales te gaan. Toch is dit Gent een heel goed team met zeer jonge spelers. Ik vroeg aan één speler hoe oud hij was en hij zei "17", daar verschoot ik wel van."
 
 • Emre Belözoğlu: "Een gelijkspel is niet slecht, zeker in deze omstandigheden. Hopelijk zijn mijn spelers volgende week wat meer geconcentreerd in eigen huis. We hebben hard gevochten en ik denk dat we een grote kans hebben om door te gaan. We vechten voor het hele land, dat wat geluk kan gebruiken na de zware aardbeving."

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Basaksehir is zeker niet beter dan AA Gent. Gaan winnen in Turkije kan zeker!

Tom Boudeweel
90+3'

Einde!

Het zit erop in Gent. Na rust kon er amper nog gevoetbald worden en dus is het bij 1-1 gebleven. AA Gent moet volgende week woensdag vol aan de bak in de Turkse grootstad.

90+2'

Er wordt nog ferm geknokt in de blessuretijd.

Tom Boudeweel
90+1'

De hoekschop levert geen doelkans op. Het lijkt 1-1 te zullen blijven.

90+1'

Emre zag geen corner en trekt fel van leer tegen de vierde ref. Het icoon van het Turkse voetbal krijgt er een gele kaart voor.

90'

AA Gent versiert nog een corner bij het ingaan van de toegevoegde tijd. Valt er nog een winnende treffer uit de lucht?

89'

Voetballers worden even echte mannen

Ngadeu laat de bal zomaar liggen in een plas, waarna spontaan een potje waterpolo uitbreekt tussen de twee teams. De blauwhemden trekken aan het langste eind.

88'

Depoitre raakt de lat

Zonder dat hij het zelf lijkt te beseffen kopt Depoitre nog een goede voorzet tegen de lat. Babacan was wel in de buurt.

86'

Odjidja plant zijn arm in de nek van Tekdemir. De Estse ref ziet er geen graten in.

86'
wissel
Istanbul Basaksehir
85'
Istanbul Basaksehir
84'

Ook Gürler verdwijnt nog in het boekje van de scheidsrechter voor spelbederf. Neen, aan voetballen denken ze bij Basaksehir al lang niet meer.

84'
84'
Istanbul Basaksehir
83'

Touba gaat aan de noodrem hangen om Depoitre af te stoppen. Geel voor de ex-speler van Club Brugge.

83'

Michel Louwagie was in een ver verleden nog voorzitter van de Belgische Zwembond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.