Ga naar de inhoud

Kijk vanavond naar Roeselare-Piacenza in CEV Cup: "Je raapt niets tegen de Italianen als je zelf niet top bent"

 di 7 maart 2023 09:57
Volg de match op het kanaal van Ketnet.
Roeselare staat in de halve finales van de CEV Cup. Vanavond speelt het eerst thuis.

Volleyballiefhebbers komen vanavond aan hun trekken. Vanaf 20.10 u kunt op Ketnet kijken naar Roeselare-Piacenza, de heenmatch in de halve finales van de CEV Cup. Ex-coach en analist Dominique Baeyens zit nu al te watertanden, maar beseft dat Roeselare de crème de la crème in de ogen kijkt.

"Wat je vanavond mag verwachten?" Dominique Baeyens gniffelt en antwoordt resoluut: "Absoluut topvolleybal!"

 

"Het gebeurt niet zo vaak dat een team met zoveel klasse en potentieel op Belgische bodem speelt. Het is een echte kans om volleybal van de bovenste plank te bekijken."

 

Roeselare rekende enkele weken geleden af met Maaseik in de kwartfinales van de CEV Cup, nu wacht de Italiaanse bekerwinnaar Piacenza.

 

"Qua intrinsiek talent scoren zij veel beter dan Roeselare, maar zo werkt sport gelukkig niet", zegt de ex-coach van de West-Vlamingen en de voormalige bondscoach.

Had je me 2 of 3 weken geleden gevraagd wat de kansen van Roeselare waren, dan gaf ik hen zeker een realistische kans. Maar intussen heeft Piacenza in de Italiaanse bekerfinale iedereen weggeblazen. 

Dominique Baeyens

"Het is een pleiade aan vedetten, maar Piacenza heeft wel een heel moeilijke eerste seizoenshelft gehad. Er is zelfs al een trainerswissel doorgevoerd."

 

"Had je me 2 of 3 weken geleden gevraagd wat de kansen van Roeselare waren, dan gaf ik hen zeker een realistische kans."

 

Maar intussen heeft Piacenza de nationale beker gewonnen. "Dat was een Final Four en daarin hebben ze de tegenstand echt weggeblazen."

 

"Dit is dus misschien niet het goeie moment om tegen hen te spelen, maar in de vorige ronde verloor Piacenza in Montpellier en moesten ze alles goedmaken thuis."

 

"Dat betekent dat ze toch kwetsbaar zijn of geweest zijn. Dan moet je zelf top zijn en dat is de eerste opdracht van Roeselare."

Roeselare won eind vorige maand zelf nog de beker.

"Het wordt cruciaal om het opslaggeweld van Piacenza onder controle te krijgen"

Het is een beetje de omgekeerde wereld van wat Roeselare meemaakt in de Belgische competitie, stelt Dominique Baeyens.

 

"In elke match is Roeselare favoriet en moet de tegenstand top zijn, nu zijn zij de underdog."

 

"Roeselare is een zeer geoliede machine", schakelt Baeyens over naar de Belgische kansen. "Ze hebben een heel hoog basisniveau en hebben heel wat ervaring."

 

"Thuis is er veel mogelijk, maar tegen Piacenza raap je niets als je zelf niet top bent."

 

"Natuurlijk heeft Roeselare vertrouwen, maar met alle respect voor de Belgische teams: dit is buiten categorie."

 

Wat is dan de sleutel? "Het wordt cruciaal om het opslaggeweld van Piacenza onder controle te krijgen. Dat is indrukwekkend, zoiets zie je niet op de Belgische velden."