Ga naar de inhoud

Tim Merlier laat Soudal-Quick Step nog eens voluit vieren: "Ons teamwerk was onbeschrijfelijk goed"

 zo 5 maart 2023 17:21

Een deugddoende overwinning, zowel voor Tim Merlier als voor zijn team Soudal-Quick Step. De Belgische kampioen toonde zich in een elitesprint in de eerste rit van Parijs-Nice de snelste man van het pak. Merlier stak na de finish vooral de loftrompet voor zijn ploegmakkers. "Ze geloofden echt in mij en leverden perfect werk", klonk het.

Er kwam deze keer geen fotofinish aan te pas. Tim Merlier maakte in de eerste rit van Parijs-Nice indruk met een machtige sprint tegen een groepje elitesprinters.


"Ik werd op mijn wenken bediend door een uitstekende lead-out van het team", deed de Belgische kampioen zijn verhaal na zijn overwinning. 


Een hoopvolle prestatie voor het team. "Ze geloofden echt in mij", ging een uitgelaten Merlier verder. "Kasper Asgreen heeft echt alles op alles gezet om mij in een juiste positie af te zetten. Ons teamwerk was vandaag onbeschrijfelijk goed."

Het voelt aan als een droom. Ik ben blij dat ik dit voor mijn nieuwe ploeg kan betekenen

Tim Merlier

De grootste opgave voor Merlier leek niet de laatste rechte lijn, wél het overleven van de heuvelachtige aanloop naar de koninklijke sprint. 

 

"Het was inderdaad een hele zware dag. Je voelde de nervositeit in het peloton. Gelukkig kon ik de laatste steile klim overleven."


Merlier tankt zo opnieuw vertrouwen. De Belgische driekleur mag al een vierde (exclusief ploegentijdrit) streepje achter zijn naam zetten dit seizoen. "Het voelt aan als een droom. Ik ben blij dat ik dit voor mijn nieuwe ploeg kan betekenen."