Onhoudbaar na dramatisch rapport: Club Brugge stuurt Scott Parker al na 2 maanden de laan uit

  Einde verhaal voor Scott Parker.

  Scott Parker (42) is niet langer de trainer van Club Brugge. Ruim twee maanden na zijn aanstelling werd de situatie onhoudbaar voor de Engelsman. Parker stapelde slechte resultaten en matig voetbal op, waardoor hij Jan Breydel verlaat met een dramatisch rapport: 12 op 30 in de competitie en een Europese pandoering als uitsmijter. Assistent-coach Rik De Mil neemt voorlopig over.

  De landskampioen moet voor een tweede keer dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer.

   

  Na het ontslag van Carl Hoefkens op 28 december, stelde Club Brugge op oudejaarsdag met veel trots zijn nieuwe trainer, Scott Parker, voor.

   

  Met zijn ervaring in Engeland bij Fulham en Bournemouth moest hij de geschikte man worden om Brugge opnieuw op de rails te krijgen. De inzet: titel en een mooi vervolg in de Champions League.

   

  Parker begon meteen met een valse noot. Club ging onderuit bij leider Genk (3-1), daarna volgden gelijke spelen tegen Anderlecht, STVV en Charleroi. Toen al groeiden de twijfels over de Engelsman die "een mentaliteitsprobleem" zag in Brugge.

   

  Ook over het vele geschuif met basisopstellingen en het belabberde spel van blauw-zwart, maakten de fans zich zorgen. "No sweat, no glory" leek ver weg in de derby tegen Cercle (2-2).

   

  De zege in de Slag om Vlaanderen tegen KAA Gent (2-0) gaf de trainer wat ademruimte, maar vrijdag ging Club helemaal kopje-onder aan de kust.

   

  Na de dreun tegen KV Oostende (3-0) had het Brugse bestuur te weinig tijd om te schakelen, waardoor Parker nog de honneurs mocht waarnemen in de Champions League tegen Benfica.

   

  Club verloor er dinsdag met 5-1, maar dat was meteen het laatste fluitsignaal voor Parker, die uiteindelijk een complete miscast is geweest. Gegokt en verloren. 

  De laatste rit van Scott Parker met de bus van Club Brugge

  Club Brugge onder Scott Parker: 2 zeges in 12 matchen
  competitie match uitslag
  JPL KRC Genk - Club Brugge 3-1
  JPL Club Brugge - Anderlecht 1-1
  JPL STVV - Club Brugge 1-1
  JPL Club Brugge - Charleroi 2-2
  JPL Zulte Waregem - Club Brugge 1-2
  JPL Antwerp - Club Brugge 0-0
  JPL Club Brugge - Union 1-1
  CL Club Brugge - Benfica 0-2
  JPL Cercle Brugge - Club Brugge 2-2
  JPL Club Brugge - KAA Gent 2-0
  JPL KV Oostende - Club Brugge 3-0
  CL Benfica - Club Brugge 5-1

  Komt Schreuder terug?

  Wie wordt nu de opvolger van Scott Parker? Club is alvast in gesprek met een oude bekende: Alfred Schreuder. De 50-jarige Nederlander coachte Club Brugge vorig seizoen een half jaar. In de play-offs leidde hij blauw-zwart naar de titel.

   

  Daarna koos Schreuder voor zijn grote liefde Ajax. Eind januari moest hij er alweer vertrekken. Een 5e plaats in de Eredivisie paste niet bij de ambities van de Nederlandse topclub.

   

  De onderhandelingen met Schreuder verlopen evenwel moeizaam, dus neemt assistent-coach Rik De Mil voorlopig over.

  Noa Lang en Alfred Schreuder vorig seizoen op het terrein van Antwerp.

  Gerelateerd: