Fernando Alonso? Neen, Max Verstappen blijft baas

  Max Verstappen en zijn nieuwe Red Bull-auto.

  Max Verstappen (Red Bull) heeft de nieuwe F1-jaargang ingezet met de snelste chrono in de kwalificaties voor de openingsrace in Bahrein. De wereldkampioen vloog sneller over het circuit dan ploegmaat Sergio Pérez en Ferrari-rijder Charles Leclerc. Fernando Alonso moest tevreden zijn met de 5e chrono.

  Oude krijger Fernando Alonso (41) had flink uitgepakt tijdens de wintertesten en de oefensessies in Bahrein. De tweevoudige wereldkampioen racet dit seizoen met een Aston Martin, die flink wat progressie gemaakt heeft.

   

  "Hold my beer", moet Max Verstappen gedacht hebben. Op de allereerste afspraak met inzet heerste hij als vanouds. De wereldkampioen legde het rondje in Bahrein af in 1'29"708.

   

  "Ik ben positief verrast. Ik vond hier niet meteen mijn ritme, tot in de kwalificaties de puzzelstukjes in mekaar vielen", sprak Verstappen na de kwalificaties.

   

  Ploegmaat Sergio Perez staat morgen in de race naast hem op de grid. De Mexicaan had 138 duizendsten extra nodig.

   

  Achter de Red Bulls staan de Ferrari's van Charles Leclerc (+0"292) en Carlos Sainz (0"446) opgesteld.

   

  "Na de testen had ik dit niet verwacht. Dit is een aangename verrassing", zei Leclerc over zijn 3e plaats. 

   

  En Alonso? Hij maakte nooit aanspraak op de pole. De Spanjaard (+0"628) hield wel knap de Mercedes-auto's van George Russell (+0"632) en Lewis Hamilton (+0"676) achter zich.

   

  Morgen opnieuw in de allereerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen?

  Ik ben positief verrast. Ik vond hier niet meteen mijn ritme, tot in de kwalificaties de puzzelstukjes in mekaar vielen.

  Max Verstappen

  Live op Sporza

  Morgen om 16 uur gaat in Bahrein de allereerste grand prix van het nieuwe seizoen van start. Die kunt u live volgen in de Sporza-app, op sporza.be en in Sporza op Radio 1. Meteen na de race bieden we u beelden aan op onze digitale kanalen.