Ga naar de inhoud

GP F1 Bahrein: Alonso is Verstappen en co. ook te snel af in de 3e oefensessie

 za 4 maart 2023 14:03
Om 16 uur is er de kwalificatie in Sakhir.
De Aston Martin van de dubbele wereldkampioen is de snelste van het pak in de laatste oefenritten in de WK-opener.

Fernando Alonso is de man van de oefenritten in Bahrein, waar morgen de eerste Grote Prijs van het WK Formule 1 2023 gereden wordt. De 41-jarige Spanjaard was vanmiddag in de derde oefensessie net als gisteren in de tweede sessie de snelste in zijn Aston Martin. Hij had 5 duizendsten over op wereldkampioen Max Verstappen. Om 16 uur is er de kwalificatie op het circuit van Sakhir.

Alonso, de wereldkampioen van 2005 en 2006, is zijn talent nog lang niet kwijt en is zijn truken nog niet verleerd. In de eerste sessie nestelde hij zich tussen Sergio Perez en Max Verstappen van Red Bull, in de tweede en derde sessie hield hij de 2 teammaats achter zich.

Met 1'32"340 bleef hij maar een paar duizendsten voor de Nederlander, de Mexicaan volgde op 1 tiende.

Lewis Hamilton en Charles Leclerc maakten de top 5 van de 3e sessie compleet. De kwalificaties vanmiddag kondigen zich razendspannend aan.

Vorig jaar won Leclerc de WK-opener in het Midden-Oosten, Max Verstappen viel toen uit. Lewis Hamilton is met 5 overwinningen recordhouder in Bahrein, waar in 2004 voor het eerst aan Formule 1 werd gedaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: