Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Kuurne-Brussel-Kuurne: sprintclash tussen De Lie en Jakobsen?

 zo 26 februari 2023 11:12

In de Omloop Het Nieuwsblad konden niet alle sterren fonkelen. In Kuurne-Brussel-Kuurne volgt een herexamen of een eerste matchbal voor wie de Omloop liet schieten. Wie staat op het favorietenlijstje? 

***

Winnen zat er (net) niet in, maar Arnaud De Lie imponeerde in zijn eerste Omloop. Wie na een val en pech op zijn buitenblad de Muur van Geraardsbergen temt, moet ook in Kuurne-Brussel-Kuurne het alfamannetje kunnen zijn.

 

Vorig jaar was er opluchting bij de blauwbloezen nadat Fabio Jakobsen de gerateerde Omloop had doorgespoeld in Kuurne. Soudal-Quick Step moet vandaag opnieuw op zijn topsprinter rekenen. 

 

De Europese kampioen leed al opvallend veel sprintnederlagen, maar is naar eigen zeggen in uitstekende vorm. Is hij weer de redder van het openingsweekend?

**

Hij had er meer van verwacht, maar Jasper Philipsen zat in de Omloop nooit echt in koers en een val op de Muur trok definitief een streep door zijn kansen. In Kuurne zal hij tuk zijn op revanche.

 

Huiduitslag door antibiotica of niet, op Alexander Kristoff kun je nog altijd een huis bouwen. Na een harde koers is de Noor - 4e in Ninove - op zijn best.

 

Bryan Coquard is wellicht de surprise van onze chefs, maar de Fransman heeft in de Tour Down Under met zijn eerste WorldTour-zege zichzelf misschien helemaal bevrijd.

*

En Jumbo-Visma? Zonder topsprinter slinken hun kansen, maar als aanvaller werd Christophe Laporte vorig jaar pas in de laatste hectometers gegrepen. 

 

En meesterknecht Jan Tratnik maakte zoveel indruk tussen Gent en Ninove dat ook hij op de shortlist staat.

 

Het laatste bankje wordt vervolledigd door de boomlange Jonathan Milan, die na gisteren misschien zijn lesje heeft geleerd en voluit zal gokken op zijn sprint.

 

Dat kunnen ex-winnaar Jasper Stuyven en Tim Wellens niet doen: spreken zij net als de winnaar van gisteren hun tactisch vernuft aan? 

Gerelateerd: