Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Parcoursbouwer Omloop Het Nieuwsblad wuift "enige negatieve reactie" Ballerini weg: "Veiligheid primeert"

 vr 24 februari 2023 14:04

De nieuwe aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad kreeg van Davide Ballerini de stempel "shit finish" mee. Een kritiek waar parcoursbouwer Nicolas Denys, die vooral aan de veiligheid van de renners denkt, niet van wakker ligt. "Misschien ligt het bij hem gevoelig, omdat Soudal-Quick Step er minder zijn ploegenspel kan spelen", reageert hij.

"We hebben de finish verlegd, om een veel veiligere aankomst te hebben", herhaalt Nicolas Denys de visie achter de nieuwe aankomst van de Omloop. 

 

"Op de Onderwijslaan moest het peloton nog drie haakse bochten trotseren, nu krijgt het een mooie en brede aankomst voorgeschoteld."

 

Enkel een flauwe bocht kan voor spanning zorgen. En een groeve: "Het klopt dat er een geultje was, maar er zijn de nodige werken uitgevoerd om het mooi op te vullen."

 

"Het ziet er misschien niet fantastisch uit, maar veilig is het zeker wel", verzekert de Head of Road van Flanders Classics. "We hebben er alle vertrouwen in dat een eventuele massasprint veilig zal verlopen."

Soudal-Quick Step kon toen zijn ploegenspel spelen, dat kan nu op een bredere weg iets minder.

Nicolas Denys

Iemand die niet opgezet is met de nieuwe finish: oud-winnaar Davide Ballerini. De renner van Soudal-Quick Step vond het een "shit finish". 

 

"Zijn kritiek is eigenlijk de enige negatieve reactie die we kregen", reageert Denys. Hij vindt dat de slotkilometer niet wedstrijdbepalend hoeft te zijn.

 

"De renners hebben het sportieve verloop van de wedstrijd in handen. Het zal bij Ballerini misschien gevoelig liggen, omdat hij won op de Onderwijslaan."

 

"Soudal-Quick Step kon toen zijn ploegenspel spelen, dat kan nu op een bredere weg iets minder."

 

"De licht hellende strook zal nu misschien andere renners aanspreken. We zijn er zeker van dat het garant staat voor een mooi slotakkoord en hopelijk een even mooie winnaar", besluit hij.

Gerelateerd: