Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Djokovic onzeker over deelname aan Indian Wells en Miami: "Beslissing ligt buiten mijn macht"

 wo 22 februari 2023 18:07
Djokovic wacht op een "speciale vergunning" om de VS binnen te mogen.

Novak Djokovic heeft woensdag mist gespuid over zijn deelname aan de tennistoernooien van Indian Wells en Miami. De beslissing ligt "buiten zijn macht". De Serviër is niet gevaccineerd tegen covid en moet een speciale vergunning aanvragen om de VS binnen te mogen.

Djokovic won in januari nog de Australian Open en beende daarmee Rafael Nadal bij met meeste grandslamtitels (22) aller tijden, maar sindsdien kwam hij niet meer in actie. 

 

's Werelds nummer 1 sukkelde met een hamstringblessure. Hij bevestigde op een persconferentie in Belgrado dat hij zijn wederoptreden zal maken in Dubai volgende week.   

 

De tennislegende mocht vorig seizoen niet deelnemen aan toernooien in de Verenigde Staten omwille van zijn ongevaccineerde status. Hij heeft nu een "speciale vergunning" aangevraagd om het land binnen te komen. 

 

De organisatoren van de twee Masters 1.000-toernooien van Indian Wells en Miami verleenden hem reeds toestemming om aan te treden, maar hij moet afwachten of de Amerikaanse regering daarin meegaat. Het toernooi van Indian Wells begint op 8 maart, dat van Miami twee weken later.   

Het proces is opgestart. Het is buiten mijn macht nu. Ik wil heel graag spelen en ben blij dat de organisatoren hun goedkeuring al hebben gegeven.

Novak Djokovic

"Het proces is opgestart. Het is buiten mijn macht nu. Ik wil heel graag spelen en ben blij dat de organisatoren hun goedkeuring al hebben gegeven", gaf Djokovic te kennen.   


"Wat mijn blessure betreft: die is genezen, maar ik ben nog geen 100%", aldus de 35-jarige Serviër. "Het ziet er heel goed uit. We beslisten dan ook om naar Dubai af te zakken."   


Djokovic evenaarde deze week nog Steffi Graf met de meeste weken op de teller als nummer 1 (377). Naar alle verwachting wordt hij volgende week alleen recordhouder.  

Gerelateerd: