Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
4
2
2
0
5
6
2
Club Brugge
36
4
3
0
1
9
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
4
3
0
1
5
2
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
4
1
1
2
5
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3

Marc Coucke hoopt op nieuwe start: "Wouter Vandenhaute een breekpunt? Voor deel van de fans"

 ma 20 februari 2023 21:37
Marc Coucke zat vanavond samen met een delegatie van de Anderlecht-fans.

"Een zeer geanimeerd debat dat goed was voor iedereen": zo vatte Marc Coucke het overleg tussen de sterke mannen van Anderlecht en vertegenwoordigers van de aanhang samen. De eigenaar gaf achteraf zelf toelichting over het conclaaf. "Of Wouter Vandenhaute een breekpunt blijft? Voor een deel van de fans wel, ja."

"De fans sussen? Dat is nooit de bedoeling geweest"

"De match is pas donderdag", lachte Marc Coucke toen hij rond 21.20 u na een gesprek van bijna 2,5 uur het Lotto Park verliet. 

 

Anderlecht organiseerde vanavond een overlegmoment tussen de fans, niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute, hoofdaandeelhouder Marc Coucke en CEO Jesper Fredberg.

 

"Het was een zeer geanimeerde avond en ik denk dat het goed was voor iedereen", concludeerde Coucke. "Iedereen heeft alles kunnen zeggen: supporters naar directie en omgekeerd. Hopelijk is het een nieuwe start."

 

"We willen meer matchen winnen en minder verliezen. In welk kader moet je dat dan doen? Wij hebben de fans nodig en zij hebben een goeie directie nodig. Ik hoop dat het een stap was in die richting."

Iedereen heeft alles kunnen zeggen: supporters naar directie en omgekeerd. Hopelijk is het een nieuwe start.

Marc Coucke

Heeft Coucke de achterban moeten sussen? "Dat is nooit de bedoeling geweest. Ik wilde gewoon transparant zeggen hoe bepaalde dingen tot stand gekomen zijn."

 

"Er was ook uitleg nodig over wat "niet-uitvoerend" betekent en er waren ook vragen aan Fredberg over de mercato. Ook over het financiële beleid hebben we deels de puntjes op de i gezet."

 

"Ik denk dat het heel nuttig is. We hebben afgesproken om dat over een maand of 4 weer te doen. De zaal zat goed vol en zo hebben we ook een goeie doorstroming van informatie."

Wouter Vandenhaute en Marc Coucke.

"Heel duidelijk uitgelegd wat een niet-uitvoerend voorzitter is"

Wouter Vandenhaute ligt onder vuur. Heeft Marc Coucke zijn vertrouwen moeten uitspreken in de inmiddels niet-uitvoerende preses?

 

"Dat stond niet op de agenda, het was geen raad van bestuur", draaide hij om de hete brij heen. "We hebben heel duidelijk uitgelegd wat een niet-uitvoerend voorzitter is en wat het verschil is en wat kan."

 

"Hoeveel bevoegdheden liggen bij de CEO en de CFO? En dat ze zich allebei goed voelen in de verbindingstaak tussen de raad van bestuur en hen."

 

"Als zij Wouter als boegbeeld kunnen gebruiken voor bepaalde dossiers, dan zal hij dat vanzelfsprekend op hun aanvraag doen."

 

"Voor mij geldt hetzelfde: als ze vragen om een meeting te hebben met sponsors, dan zal ik dat doen. Zo zijn er misverstanden uit de weg gewerkt."

Een groot deel heeft vertrouwen in de huidige structuur. Ze zeggen: organiseer het hoe je het wilt, maar wees transparant en eerlijk. 

Marc Coucke

Coucke benadrukte nog eens dat "sussen niet de bedoeling was" en dat er "heel transparant informatie gegeven is waar men recht op had".

 

Maar blijft Wouter Vandenhaute een breekpunt? "Voor een deel van de fans", bevestigde Coucke.

 

"Maar je kan nooit voor iedereen goed doen. Voor een deel/deeltje zitten bepaalde dingen uit het verleden zo diep dat ze daar niet over geraken. En daar moet je ook respect voor hebben."

 

"Een mooi deel heeft vertrouwen in de huidige structuur. En een serieus deel zegt: organiseer het hoe je het wilt, maar wees transparant en eerlijk."

 

"Zodat die fans maandag trots naar hun werk kunnen gaan zonder elke keer te moeten horen dat we verloren hebben. Daar streven we naar."

 

"We maken van het seizoen nog wat er van te maken valt. En gelukkig beginnen we volgend jaar weer allemaal met nul punten. Jesper (Fredberg) is extreem uitvoerend en met de middelen die hij krijgt probeert hij het maximum te halen. En de rest is sport."

 

Over zijn eigen rol was er geen discussie, gaf Coucke mee. "Daar zijn geen vragen over gesteld. Wat zou vertrekken dan zijn als hoofdaandeelhouder? We hebben ook moeten uitleggen hoe het bedrijf in elkaar zit."

 

"Er is een enorme passie om weer mooie tijden te beleven. We beseffen dat het niet vanzelf gaat. Er moet hard gewerkt worden en we zullen zo transparant mogelijk communiceren."