Ga naar de inhoud

Deen Andreassen houdt Osborne van 2e wereldtitel eSports, Victor Campenaerts sneuvelt in 1e ronde

 za 18 februari 2023 21:17
De Deen Bjørn Andreassen is de nieuwe wereldkampioen op Zwift.
De Deen Bjørn Andreassen is de nieuwe wereldkampioen op Zwift.

Het WK eSports op Zwift is ten prooi gevallen aan de Deen Bjørn Andreassen. Voormalig wereldkampioen Jason Osborne (Alpecin-Deceuninck) strandde op de 2e plek. Beste Belg was Kjell Power op de 5e plaats. Minder goed verging het Victor Campenaerts (Lotto-Dstny), die de eerste ronde net niet overleefde.

Victor Campenaerts was een van de weinige wegrenners op het WK eSports. "Ik rijd wel eens op de rollen, maar ik ben zeker geen specialist in eSports", zei de voormalige werelduurrecordhouder.

 

En dat nekte Campenaerts. In de eerste wedstrijd van 14,2 kilometer moest hij in de top 30 eindigen om door te stoten naar de volgende ronde.

 

Maar Vocsnor liet zich op het einde van de race ringeloren en bolde als 32e binnen. Einde verhaal op het WK Zwift.

 

De Belgen waren goed vertegenwoordigd in de 2e race van 8,6 kilometer met meervoudig nationaal kampioen Lionel Vujasin, Rinus Verhelle, kersvers BK-winnaar Bart Van Den Eeckhaut en Kjell Power. Maar enkel die laatste plaatste zich voor de finale met de beste 10 renners.

 

Die finale was een afvalrace, waar de laatste telkens uitgeschakeld werd. De Deen Bjørn Andreassen verraste iedereen met een vroege aanval en reed onbedreigd naar de wereldtitel.

 

De Duitser Jason Osborne - wereldkampioen eSports in 2020 - snelde naar zilver voor - een andere Duitser - Marc Mäding. Onze landgenoot Kjell Power eindigde 5e.

 

Bij de vrouwen verdedigde de Nederlandse Loes Adegeest haar wereldtitel met verve.

Gerelateerd: