Ga naar de inhoud

Victor Campenaerts rijdt 1 week voor Omloop WK op de rollen: "Past in mijn training"

 vr 17 februari 2023 15:17
Victor Campenaerts zal zich in het zweet rijden op het WK eSports.
Victor Campenaerts zal zich in het zweet rijden op het WK eSports.

Zaterdag doet Victor Campenaerts samen met 84 concurrenten een gooi naar de wereldtitel eSports. "Het wordt een grote uitdaging om in de finale te geraken, want ik ben geen expert in koersen op rollen", zegt Vocsnor. 

Opvallende naam op de deelnemerslijst van het WK eSports is die van Lotto-Dstny-renner Victor Campenaerts.

 

Over 8 dagen wil de voormalige werelduurrecordhouder op het hoogste schavotje staan van de Omloop Het Nieuwsblad. In de aanloop naar het openingsweekend zal Campenaerts morgen wat competitieprikkels opdoen op het WK eSports.

 

"Ik vind zo'n WK Zwift wel leuk", opent Campenaerts. "Maar het is natuurlijk wel helemaal anders dan op de weg koersen."

 

"Je moet in beide disciplines hard op de pedalen kunnen duwen. Maar in wegwedstrijden is het belangrijk dat je je goed kan positioneren, terwijl je in eSports goed moet weten hoe het spel werkt."

De meeste deelnemers zijn gespecialiseerd in eSports, ik ben gespecialiseerd in de Vlaamse koersen.

Victor Campenaerts

Het WK op Zwift bestaat uit 3 korte races. Van de 85 deelnemers stoot de top 30 door naar de 2e wedstrijd. De beste 10 renners rijden de finale.

 

"Ik had sowieso een training op planning staan waarin ik 3 keer een prikkel van 15 minuten moest geven. Het WK eSports past dus perfect in mijn training", zegt Campenaerts.

 

Trekt de wegrenner van Lotto-Dstny met ambities naar het WK eSports? "Het wordt een heel grote uitdaging om in de finale te geraken."

"De meeste deelnemers zijn gespecialiseerd in eSports. Ik rijd wel eens op de rollen, maar ik ben zeker geen specialist eSports. Ik ben een specialist van het het Vlaamse werk."

Over de Omloop: "Arnaud De Lie en ik zijn heel compatibel"

Een week na het WK eSports rijdt Campenaerts dus zijn eerste koers op de weg: de Omloop Het Nieuwsblad. En hij droomt van de zege.

 

Vorige week werd Arnaud De Lie nog toegevoegd aan de Lotto-selectie. Tot tevredenheid van Campenaerts?

 

"Arnaud en ik zijn heel compatibel. Als ik in een goede vlucht kom te zitten, dan hoef ik niet te rijden want de snelste man – Arnaud De Lie – zit dan in de groep achter mij."

 

"Ook Arnaud hoeft dan niet te rijden, want we hebben er ook vertrouwen in dat ik het kan afmaken in een kleine groep. Dat is een droomscenario."