Ga naar de inhoud

De Cauwer: "Pogacar is beste renner van de wereld momenteel, maar Strade is echte waardemeter"

 vr 17 februari 2023 17:15

De vorm van Tadej Pogacar neemt vroeg op het seizoen al angstaanjagende proporties aan. De eerste drie koersen waar hij in 2023 aan deelnam, won de Sloveen. Eigenlijk is het veelzeggend dat José De Cauwer niet eens verbaasd is.

Als Tadej Pogacar momenteel niet zelf wint, dan zorgt een ploegmaat voor de overwinning. Tim Wellens was vrijdag de beste in de Ruta Del Sol. Met de zegen van kopman Tadej Pogacar, die toestemming gaf om een grote groep te laten wegrijden.

 

Pogacar heeft zijn deel van de koek al binnen.


Zijn eerste drie koersdagen van 2023 won de Sloveen: de Jaen Paraiso Interior en de eerste twee ritten in de Ruta Del Sol. Dat belooft voor het voorjaar, waar Pogacar de degens zal kruisen met Wout van Aert en Mathieu van der Poel.


"Pogacar is de beste renner van de wereld op dit moment", windt José De Cauwer er geen doekjes rond. "Daarvoor kijk ik naar zijn palmares en de manier waarop hij wint."


"Pogacar is een ronderenner, die zoveel meer kan. Hij kan de Tour winnen, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Wie kan dat zeggen?"

 

"Pogacar is enorm polyvalent, maar ik wil bij zijn zeges dit jaar toch een kanttekening maken. De echte waardemeter wordt pas de Strade Bianche, wanneer alle groten bij elkaar komen."

We moeten nu ook niet denken dat Pogacar alles zal winnen. 

Verlies in de Tour een plaats gegeven

Wie zich de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in 2022 herinnert, weet nog hoe ongelukkig Pogacar reageerde meteen na de aankomst. Boos omdat hij ingesloten was geraakt achter Valentin Madouas en Dylan van Baarle om het Mathieu van der Poel echt moeilijk te maken.

 

Ondertussen is duidelijk dat Tadej Pogacar opnieuw een factor zal worden in de Ronde. 

 

"Ik dacht dat hij na zijn verlies in de Tour vorig jaar opnieuw alles op de Tour zou zetten dit jaar, maar blijkbaar heeft hij die nederlaag een plaats kunnen geven."


"En zo is de Ronde van Vlaanderen opnieuw een doel geworden."

 

"Maar we moeten nu ook niet denken dat Pogacar alles zal winnen. Hij zal echt nog voldoende koersen verliezen, maar het staat buiten kijf dat hij tot de absolute top behoort."

Gerelateerd: