Ga naar de inhoud

Ilan Van Wilder juicht in de Algarve, maar Magnus Cort komt er nog onderdoor

 do 16 februari 2023 17:12
Van Wilder
De man die juicht, is niet de winnaar.

Pijnlijk moment voor Ilan Van Wilder in de Ronde van de Algarve. De jonge Belg van Soudal-Quick Step stak zijn hand al in de hoogte om zijn eerste profzege ooit te vieren, maar aan de binnenkant van de bocht snelde Magnus Cort hem nog voorbij.

Veel vertrouwen bij Ineos in Tom Pidcock, die op weg naar en op de flanken van de Alto da Foia op de schouders van zijn teammaats naar boven werd gebracht.

Heel erg uitgedund raakte de groep ondanks het Ineos-tempo niet, waardoor er nog veel kanshebbers waren voor de dagzege. Pidcock deemsterde in de finale weg, Ilan Van Wilder gooide bergop vroeg zijn kaarten op tafel.

Van Wilder leek heel wat azen en troeven te hebben om in zijn 4e profjaar ook zijn 1e zege op zak te steken. Maar helemaal op het einde viel hij wat stil en werd hij bovendien verraden door de weg, die nog een flauwe bocht naar links maakte.

Magnus Cort kreeg in het snuitje dat er misschien toch nog iets te rapen viel. Vanuit de verre achtergrond kwam hij nog opzetten, om net op tijd zijn wiel voor dat van Van Wilder te smijten. Dat 22-jarige renner van Soudal-Quick Step had dat zelf niet in de gaten, hij dacht al aan zijn zegegebaar.


De sprinters die gisteren de maat sloegen in de Algarve verdwenen allemaal uit de top van het klassement. De daguitslag is dan ook min of meer het klassement na 2 dagen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2
1. Magnus Cort (Den) 186 km in 5u07'05"
2. Ilan Van Wilder zelfde tijd
3. Rui Costa (Por)  
4. Valentin Madouas (Fra) op 1"
5. Jai Hindley (Aus) z.t.
6. Rune Herregodts 2"
7. Nicola Conci (Ita) 3"
8. Tom Pidcock (GBr) z.t.
9. Kevin Vermaerke (VS)  
10. Bauke Mollema (Ned)  
Stand na rit 2
1. Magnus Cort (Den) 9u56'20"
2. Ilan Van Wilder op 4"
3. Rui Costa (Por) 6"
4. Jai Hindley (Aus) 10"
5. Valentin Madouas (Fra) z.t.
  Ronde van de Algarve
        winnaar leider
15/02 rit 1 Portimão - Lagos 200 km Kristoff Kristoff
16/02 rit 2 Sagres - Alto da Foia 186 km Cort Cort
17/02 rit 3 Faro - Tavira 203 km Cort Cort
18/02 rit 4 Albufeira - Alto do Malhão 178 km Pidcock Pidcock
19/02 rit 5 Lagoa - Lagoa (ITT) 24,4 km Küng Felipe Martinez