Ga naar de inhoud

Ervaringsdeskundigen Philipsen en Van Aert lachen met Van Wilder: "Maar ik juichte niet te vroeg"

 do 16 februari 2023 20:06

De estafette van renners die te vroeg juichen en zo alsnog verliezen blijft ook dit jaar doorheen het peloton lopen. Jasper Philipsen had vorig jaar het stokje gekregen van Alberto Bettiol en heeft nu met Ilan Van Wilder een nieuwe opvolger gevonden. Van Wilder zelf wijt zijn 2e plaats niet aan zijn voorbarige viering.

Het was Wout van Aert die vorig jaar de estafette in gang zette, door in de Dauphiné te vroeg te juichen. Toen Alberto Bettiol een week later hetzelfde overkwam in Zwitserland (hij wist niet dat er nog iemand voorop reed) reageerde Van Aert op Twitter met "ik geef de fakkel door aan jou, Alberto."

 

Bettiol hoefde niet lang te wachten om op zijn beurt het stokje af te geven, want Jasper Philipsen overkwam in de Tour van 2022 krek hetzelfde, want hij wist niet dat Van Aert al binnen was.

"Ik geef het stokje nu door aan een andere Belg, welkom in de club!", verwijst Philipsen naar de schlemiel van de dag in de Algarve, Ilan Van Wilder. "Het kan de beste overkomen", doet Van Aert er nog een schepje bovenop.

 

Van Wilder zelf is vrij nuchter over zijn voorbarige viering: "Ik dacht dat ik won, maar ik denk niet dat ik te vroeg ging juichen. Ik heb dat pas na de finishlijn gedaan. Uiteindelijk word ik nog geklopt met een bandbreedte. Jammer, maar wat kan ik eraan doen?"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: