Ga naar de inhoud

De Tribune over Dortmund-Chelsea: "Dortmund in de flow, bij Chelsea zit er geen idee achter"

 wo 15 februari 2023 15:01
Dortmund krijgt vanavond het bezoek van Chelsea.
Dortmund krijgt vanavond het bezoek van Chelsea.

In België zijn de meeste ogen vanavond gericht op Club Brugge-Benfica, maar de Champions League serveert straks ook nog Dortmund-Chelsea in de 1/8e finales. In onze podcast De Tribune blikten Aster Nzeyimana en Peter Vandenbempt vooruit op de affiche. "Dortmund kan zeker winnen", luidde het.

Chelsea ging vorige maand flink tekeer op de transfermarkt, in die mate zelfs dat verschillende nieuwkomers niet konden ingeschreven worden voor de Champions League. De Londense koopwoede heeft bij Peter Vandenbempt voor ergernis gezorgd.

 

"Ik vind het echt belachelijk. Wat is dit nu? In principe kun je de Champions League winnen wanneer je al die spelers kunt samenzetten in één ploeg, maar nu toch nog niet", meent Vandenbempt.

 

Aster Nzeyimana ziet dat er op het veld nog geen wonderen verricht zijn. "Als je Chelsea ziet voetballen, zie je eigenlijk verschillende elftallen op het veld staan", klinkt het.

 

"Je hebt de nieuwe jongens die er net zijn en die nog moeten zoeken. Dan heb je de oudgedienden die vaak weinig zelfvertrouwen hebben door wat er allemaal gebeurd is en dan zijn er nog de spelers die terugkeren uit blessure, zoals Reece James. En die zijn ook allemaal aan het zoeken."

 

"Eigenlijk is iedereen bij Chelsea aan het zoeken, coach Graham Potter nog het meest. Er zit op dit moment geen idee achter. Dortmund heeft zeker kansen om te winnen", meent Nzeyimana.

 

Ook Peter Vandenbempt acht Dortmund zeker niet kansloos. "Sinds het WK zitten ze echt in een goeie flow, met Bellingham die excelleert op het middenveld en Haller die weer boven water is."

 

"Dortmund doet het toch op een heel andere manier dan Chelsea, zonder al die financiële uitspattingen. Het zou wel leuk zijn wanneer Dortmund in al zijn bescheidenheid Chelsea er even uitkiepert."

Beluister de Champions League-podcast van De Tribune: