Ga naar de inhoud

Ook Casper Pedersen schenkt zijn nieuwe werkgever Soudal-Quick Step snel een zege

 zo 12 februari 2023 15:48

Een dag na Tim Merlier in de Ronde van Oman heeft met Casper Pedersen een andere aanwinst van Soudal-Quick Step zijn rekening voor "The Wolfpack" geopend. In de Figueira Champions Classic, een nieuwe eendagskoers in Portugal, was hij de snelste van een klein groepje, voor een erg actieve Rune Herregodts.

De Figueira Champions Classic is een nieuwkomer op de UCI-kalender en voor de eersteling kon de organisatie 6 WorldTour-teams verleiden.

Zoals verwacht waren het de kleinere Portugese teams die de openingsfase mochten kleuren. Geleidelijk aan namen de grote blokken het over. Quinten Hermans en Rune Herregodts wisten in een groepje met onder meer Rémi Cavagna weg te rijden.

Cavagna en Herregodts maakten de sterkste indruk, maar onder impuls van EF-EasyPost kwam er toch nog een handjevol renners terug. Zo ook Casper Pedersen, de ploeggenoot van Cavagna. Het was hij die een onvermoeibare Herregodts van de zege hield.

Voor winnaar Pedersen was het nog maar de 3e koersdag in het shirt van Soudal-Quick Step. De voorbije jaren reed de 26-jarige Deen voor DSM en voorganger Sunweb. In 2020 boekte hij met Parijs-Tours zijn grootste zege.

Uitslag Figueira Champions Classic (1.1)
1. Casper Pedersen (Den) 190 km in 4u35'54"
2. Rune Herregodts z.t.
3. Marijn van den Berg (Ned) op 1"
4. Rui Costa (Por) z.t.
5. Natnael Tesfatsion (Eri)  
6. Kevin Vermaerke (VS)  
7. Magnus Cort (Den)  
8. Mathias Vacek (Tsj)  
9. Nicola Conci (Ita)  
10. Kobe Goossens