Ga naar de inhoud

Nicky Degrendele na 5e plaats op EK: "Het zal allemaal wel eens juist vallen"

 ma 13 februari 2023 08:34
" "
Nicky Degrendele is een spcialiste van de sprint en de keirin.

Het mocht weer een keer niet zijn voor Nicky Degrendele op een kampioenschap, maar de Belgische sprintster zat niet in zak en as na het EK baanwielrennen in Grenchen. "Het was een goeie week en ik haal er veel vertrouwen uit."

"Ik ben wel een beetje teleurgesteld in mezelf"

Net niet. Dat was het voor Nicky Degrendele gisteren in de finale van de keirin. Onze landgenote zat wat ingesloten en moest tevreden zijn met de vijfde plaats. Geen medaille dus. "Het zal allemaal wel een keer juist vallen", reageerde ze filosofisch.

 

De teleurstelling om de gemiste medaille was er wel. "Het is nog te vroeg om nu een evaluatie van de keirinfinale te maken. Ik ben ergens wel een beetje teleurgesteld in mezelf dat ik er niet alles heb uitgehaald."

 

"Maar keirin is zo'n spel. Misschien sta ik met één andere beweging wel op het podium. Ik heb het gevoel dat ik niet alles uit mijn benen heb gehaald. Maar 'you live and you learn'."

Het was een goeie dag en een goeie week en ik haal er veel vertrouwen uit.

Nicky Degrendele

Degrendele miste maar net haar PR op de 200 meter in de kwalificaties sprint, sneuvelde in de kwartfinales van het sprinttoernooi en haalde de finale op de keirin. "Het was een goeie dag en een goeie week en ik haal er veel vertrouwen uit." 

 

Een podiumplaats had Degrendele een contract bij Sport Vlaanderen opgeleverd. Na enkele tegenvallende jaren timmert de wereldkampioen keirin van 2018 aan de weg terug. "We zijn nu al een jaar supergoed aan het werken en ik voel me ook stukken beter, eindelijk. Ik kan uitkijken naar de toekomst." 

 

"Die kleine procentjes moeten er nog bij komen, maar ik heb er vertrouwen in. Het kan alleen maar stijgen." Dat belooft voor de wedstrijden van de Nations Cup in Indonesië, Colombia en Canada. Daar wil Degrendele opnieuw punten sprokkelen voor de olympische kwalificatie.

Gerelateerd: