Ga naar de inhoud

Canadese vrouwen stoppen na 1 dag al met hun staking na juridisch dreigement van de bond

 zo 12 februari 2023 09:34

De voetbalsters van Canada hebben beslist om na 1 dag hun staking al te beëindigen. Tijdens een crisisvergadering in het bondsgebouw kregen de regerende olympische kampioenen te horen dat er juridische actie zou komen als ze volgende week niet zouden spelen tegen de VS.

De Canadese speelsters gingen over tot een staking om het gebrek aan financiële middelen en de ongelijke behandeling met de mannen aan te klagen, iets waarin ze overigens gesteund werden door die mannen zelf.

 

De vrouwen vreesden onder meer dat hun voorbereiding op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland komende zomer in het gedrang zou komen. Maar de staking werd door de bond razendsnel de kop ingedrukt.

 

"Canada Soccer heeft ons gezegd dat ze onze syndicale actie als een illegale staking beschouwden", stelt de selectie in een verklaring. "Ze dreigden met juridische gevolgen en schadeclaims van miljoenen dollars om ons opnieuw op het terrein te dwingen."

 

Vanaf vandaag zullen de Canadese vrouwen dus opnieuw trainen met het oog op de wedstrijd van komende donderdag tegen de VS in de SheBelieves Cup.

Gerelateerd: