Ga naar de inhoud

Weer akkefietje tussen Sweeck en kamp-Pauwels Sauzen, Vanthourenhout wint in Maldegem

 wo 8 februari 2023 16:09

Europees en Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout heeft 3 dagen na het WK nog een overwinning in zijn mandje gelegd. Hij was in Maldegem sneller dan Laurens Sweeck na een tactisch steekspel. Eli Iserbyt betreurde na afloop een incident met Sweeck: "Het was net iets te veel op het scherp van de snee."

Nu Mathieu van der Poel en Wout van Aert het veld definitief verlaten hebben, kunnen de "vaste waarden" de laatste kruimels van dit seizoen nog onder elkaar verdelen.

 

In Maldegem probeerde Pauwels Sauzen-Bingoal het ploegenspel uit te buiten met kopstukken  Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

 

Met onder meer Laurens Sweeck waren er kapers op de kust. Hij zat aanvankelijk in de tang, maar hij leek de sterkste ploeg alsnog een pad in de korf te zetten nadat Iserbyt zijn bonus was kwijtgespeeld.

 

Sweeck kreeg in de slotfase echter weer het gezelschap van Iserbyt en Vanthourenhout. Net voor de materiaalpost belandde Iserbyt in de dranghekken na een duel met Sweeck.

 

Vanthourenhout won na een ultieme versnelling voor Sweeck.

Uitslag Parkcross:

1. Michael Vanthourenhout
2. Laurens Sweeck

3. Ryan Kamp (Ned)
4. Niels Vandeputte
5. Eli Iserbyt
6. Kevin Kuhn (Zwi)

Iserbyt: "Sweeck heeft me in de dranghekken gereden"

Na afloop betreurde Eli Iserbyt het incident met Sweeck. "In de finale ging het op het scherpst van de snee", doet de nummer 3 van het WK zijn verhaal.

 

"Michael en ik probeerden ervoor te zorgen dat 1 van ons tweeën zou winnen. Net voor de materiaalpost werd ik gehinderd door Sweeck, waardoor ik over de dranghekken ging."

 

Iserbyt bezeerde zijn knie bij die val. "Ik hoopte dat het proper zou worden gespeeld. Maar het was net iets te veel op het scherp van de snee."

 

"Ik vind het jammer wat er de laatste weken allemaal aan het gebeuren is. Wat er in Otegem (na het BK) is gebeurd, vond ik er een beetje over."

 

"Wij proberen het ploegenspel te spelen op een manier waarop we niemand hinderen. Laurens gaat er dan misschien net wat over."

Laurens Sweeck: "Dingen die nu eenmaal gebeuren"

Wat heeft Laurens Sweeck te vertellen over het onderonsje met Eli Iserbyt? "Er was een duel in volle wedstrijd en in volle finale met Iserbyt", stelde Sweeck. "Meer kan ik hierover niet zeggen. In een cross gebeuren die dingen nu eenmaal. Simpel. Niet meer, niet minder."

 

"Eli was halverwege in de aanval getrokken. Ik zat in de tang bij de mannen van zijn team, Vanthourenhout en Kamp. Maar Iserbyt maakte een foutje in de zandbak. Toen kon ik de kloof dichten."

 

"Ik hield niet in en ging door op mijn elan en zette meteen de aanval in. Die demarrage kostte me enorm veel krachten en ik heb alles bekocht in de laatste ronde. Toen slaagde Vanthourenhout er nog in om naar de leiding te rijden. Ik moest tevreden zijn met de tweede plaats."

Michael Vanthourenhout: "Het was een stevig duel"

"Volgens mij was dat een stevig duel in de koers", vertelt Vanthourenhout over het akkefietje tussen Iserbyt en Sweeck.

 

"Echt het fijne weet ik er niet van. Het was een akkefietje voor de materiaalpost. Beiden wilden hun plaats houden en dan gebeuren er soms wat dingen."

 

En over zijn zege: "Er werd wat geduwd en daar kon ik op mijn beurt van profiteren. Ik moest op het einde wel alles geven om die laatste zandpartij als eerste in te zetten."


"Dat lukte en zo kon ik ook als eerste de laatste rechte lijn intrekken."

Gerelateerd: