Ga naar de inhoud

Annemarie Worst versiert in Maldegem nog een opsteker na tegenvallend seizoen

 wo 8 februari 2023 14:40
Annemarie Worst.

Annemarie Worst heeft voor de derde keer op een rij de Parkcross in Maldegem gewonnen, de eerste veldrit na het WK. Worst heeft lastige maanden achter de rug met de nodige blessureperikelen. Ze reed in de finale weg van onder meer Manon Bakker en Denise Betsema. 

Zonder de dominante factoren als Fem van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij kreeg een trosje Nederlandse vrouwen een buitenkans om hun seizoen nog wat glans te geven.

 

Met z'n vieren bepaalden ze het wedstrijdverloop in Maldegem: Annemarie Worst, Denise Betsema, Manon Bakker en Inge van der Heijden.

 

De tombola werd uiteindelijk gewonnen door Worst. Ze reed in de voorlaatste ronde weg.

 

De Nederlandse won in oktober nog enkele crossen in de VS, maar kende daarna fysieke problemen. Op het WK vorige zaterdag werd ze 6e.

"Dit doet deugd"

Na 4 zeges tijdens de Amerikaanse tournee in het begin van het seizoen kon Annemarie Worst dus nog eens het zegegebaar maken.

 

"Maldegem ligt me blijkbaar heel goed", lachte ze na haar 3e zege op een rij. "En dit doet deugd."

 

"In de voorlaatste ronde kon ik meteen een kloofje slaan en had ik een voorsprong. Ik mocht geen fouten meer maken, want de kloof was niet zo groot."

 

"Ik win nog eens en dat was al een tijdje geleden. Ik trek nog door tot de laatste cross op 26 februari: Oostmalle is mijn eindstation, ook al is het al een zwaar seizoen geweest."

Uitslag Parkcross:

1. Annemarie Worst (Ned)

2. Manon Bakker (Ned)
3. Denise Betsema (Ned)
4. Inge van der Heijden (Ned)
5. Laura Verdonschot

Gerelateerd: