Ga naar de inhoud

Daar is Wielermanager 2023! Ontdek de waardes van de renners in onze "price reveal"-podcast

 do 9 februari 2023 10:18

Het wielervoorjaar staat voor de deur en daar hoort ook de Sporza Wielermanager bij. In Kopman geven de experts van De Lead-out en Hannes Tahon hun eerste tips prijs. En je komt te weten wie dit jaar de dure vogels zijn.

12 miljoen: Wout van Aert en Mathieu van der Poel

Geen grote verrassingen bij de grote kanonnen. De twee tenoren uit het veldrijden staan bovenaan: Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

 

"Ik denk dat mensen een keuze gaan moeten maken", zegt Hannes Tahon. "Ik kon niet eentje duurder maken dan de andere. Vorig jaar was dat zo, maar toen stonden er veel vraagtekens achter Van der Poel en zijn programma."

 

Een ander geluid bij De Lead-out: "Ik zou toch voor beide renners gaan, hoor."

11 miljoen: Tadej Pogacar

Net onder de twee staat Tadej Pogacar. Hij vult "De Grote Drie" aan met zijn prijskaartje van 11 miljoen.

 

Tahon: "Hij rijdt enkele Vlaamse koersen, de Ardennenklassiekers, de Italiaanse koersen, ... Normaal rijdt hij hetzelfde programma als vorig jaar. Een miljoentje minder is ideaal."

 

Gilles Liesenborghs: "Ik snap dat hij eronder komt, maar ik had hem misschien nog een miljoentje goedkoper gemaakt."

 

Brett Luijs: "Hij is gewoon een volwaardige voorjaarsrenner. Ik ga proberen om ze alle drie te nemen in mijn ploeg alleszins. Al wordt het de vraag hoe ik de rest dan ga opvullen."

9 miljoen: Alaphilippe, Evenepoel, Pidcock en Van Baarle

"Dylan van Baarle had ik eerst 10 miljoen gegeven, maar vorig jaar was hij 1e in Parijs-Roubaix en 2e in de Ronde en dat was het dan ook", verdedigt Tahon zijn keuze. "Nu zit hij met Van Aert in de ploeg en zal hij geen onbetwiste kopman zijn. Voor 10 miljoen had niemand hem genomen, denk ik."

 

Alaphilippe zag zijn waarde met 2 miljoen dalen. "Hij heeft nu ook die extra druk van Lefevere en ik denk dat dat in zijn hoofd zal spelen. Hij wil zich nu focussen op de Vlaamse koersen en minder op de Ardennen. Ik denk dat dat slechter zal uitkomen voor zijn puntentotaal."

 

Ook Remco Evenepoel kost 9 miljoen euro. "Maar als je voor Luik nog een transfer over hebt, dan heb je normaal Van Aert en Van der Poel niet meer nodig. Dat is dus een logische en haalbare transfer", weet De Lead-out.

De sterkste stijgers: Arnaud De Lie en Biniam Girmay

Wie valt er op in het lijstje met rennerswaardes? De revelaties van vorig seizoen natuurlijk: Arnaud De Lie en Biniam Girmay. Zij gingen plotsklaps van 3 miljoen naar 8 miljoen.

 

"De logica zelve. Om De Lie kan je niet heen. Als je hem voor 7 miljoen kon kopen, dan doet iedereen dat. Nu is er misschien toch wat keuzestress."

 

De Lead-out: "Wij denken dat letterlijk iedereen De Lie zal nemen."

 

En de dalers? Primoz Roglic is wat van zijn pluimen verloren (van 9 naar 7 miljoen) en daarnaast valt vooral Florian Vermeersch op. De renner van Lotto-Dstny kon vorig jaar niet bevestigen en ziet zijn prijskaartje zakken naar 5 miljoen.

Dit hoor je nog in aflevering 1

  • dat Hannes uit angst sommige renners toch maar een miljoentje duurder maakt
  • dat Intermarché de hofleverancier wordt van uw wielerploeg
  • dat emoties de vijand zijn van uw wielermanager
  • en dat Gilles in de komende weken dan toch zijn Ronde van Vlaanderen zal rijden
Gerelateerd: