Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
35
4
0
4
0
4
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
4
1
3
0
1
5
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
0
2
0
2
0
1
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6

Tom Boudeweel: "Genk en Union gaan voor de titel, bij Club Brugge wordt de lat lager gelegd"

 ma 6 februari 2023 10:00
Tom Boudeweel
Onze commentator Tom Boudeweel neemt onder meer de prestaties van Antwerp en Union onder de loep.

In zijn terugblik op de 24e speeldag van de Jupiler Pro League merkt onze commentator Tom Boudeweel een groot verschil op tussen Genk en Union enerzijds en Antwerp en Club Brugge anderzijds.

RC Genk wint dankzij de wintertransfers

Jupiler Pro League
KAA Gent
einde
2-3
KRC Genk

Leider RC Genk stond voor de moeilijke verplaatsing naar Gent, de vijfde in de stand en zeker niet slecht gisteravond. Genk kwam op achterstand, maar raakte nooit in paniek.

 

Even dacht ik dat het gelijk zou blijven en toen trok het de overwinning over de streep dankzij twee wintertransfers: eentje van 6,5 miljoen euro en eentje van 5 miljoen euro.

 

Bij Gent kunnen ze alleen maar jaloers zijn op zo’n weelde. Want Arokodare en Sor maakten het verschil. Individuele kwaliteit, naast het collectief. Dus goed voor hun eigen vertrouwen en ook van de ploegmaats in die transfers. Want een topschutter, een spelbepalende figuur als Onuachu vervangen doe je toch niet zomaar.


Genk heeft nu 24 punten voorsprong op Gent, de vijfde in de stand en er zijn nog 30 punten te verdienen. Dat zegt genoeg. Het verschil met Antwerp en Club Brugge is ook weer groter geworden. 

Tolu Arokodare
Wordt Tolu Arokodare de nieuwe Paul Onuachu? De spits scoorde meteen voor RC Genk.

Zulte Waregem gooide de handdoek tegen Union

Jupiler Pro League
Union
einde
4-0
Zulte Waregem

Op 10 speeldagen van de play-offs kunnen we al twee namen invullen die aanspraak kunnen en zullen maken op de landstitel. Op basis van de cijfers, de verschillende statistieken, die er nu al zijn en ook op basis van het voetbal dat RC Genk en Union week na week brengen.

 

Gisteren gooide Zulte Waregem al voor de wedstrijd de handdoek. Vorige week pakte speler Fadera, een van de beteren, al bewust zijn vijfde gele kaart en ook ervaren sterkhouders Vormer en Vossen mochten vanaf de bank toekijken. De komende matchen tegen andere staartploegen zijn belangrijker. 

 

Dus na 10 minuten was het al 1-0 voor Union, dat zelf ook flink had gewisseld in het basiselftal. Daarna werd het een overbodige wedstrijd.

 

Union slikte slechts 1 tegengoal in 5 matchen. Geen goals incasseren en zelf wel scoren: zo simpel kan voetbal zijn.

Yorbe Vertessen past perfect bij Union

Volgend weekend wordt het weer genieten met Genk - Antwerp en Club Brugge - Union op het programma. Het lijkt wel de Champions Playoffs, de ultieme race naar de landstitel, met misschien wel de vier ploegen die er straks ook zullen bij zijn.

 

Als Club Brugge niet te veel punten meer verliest. Het wordt een flinke test, want Union, heeft een punt meer dan vorig jaar, hun verrassend succesjaar, na 24 wedstrijden en het is ondertussen 16 wedstrijden op een rij ongeslagen. Net zoals Genk in het begin van het seizoen ook 16 wedstrijden ongeslagen bleef.


En ik zei het al, Union heeft wat basisspelers kunnen laten rusten. Want het team is nog actief op drie fronten. En net als bij Genk hebben ze een nieuwkomer ontdekt: Yorbe Vertessen, gehuurd van PSV om Dante Vanzeir te vervangen en goed voor twee assists. 

 

Met zijn enorme werkkracht en zijn grinta past hij perfect bij dit Union. Dus chapeau aan de scouting en de sportieve cel (en ook een beetje de financiële cel) van die twee clubs. Het ziet er prima uit. In de eerste voorlopige analyse welteverstaan.

Yorbe Vertessen
Yorbe Vertessen gaf meteen twee assists in het shirt van Union.

De lat wordt lager gelegd bij Club Brugge

Jupiler Pro League
Antwerp
einde
0-0
Club Brugge

Antwerp - Club Brugge is een topper. Op papier, want op het veld was het gisteren veel minder. 

 

De wedstrijd draaide uit op een grote ontgoocheling. Nul spektakelwaarde, een heel zwakke match op de Bosuil.

 

Antwerp en Club Brugge wilden vooral niet verliezen. Ze schoten nauwelijks een bal tussen de palen. Club deed het pas in de toegevoegde tijd. 

 

Na het laatste fluitsignaal zagen we ook twee middenvingers van op het terrein naar de supporters. Geen reclame voor ons voetbal.

 

Maar wel de bevestiging van Arthur Vermeeren als een nuttige, complexloze voetballer, zonder tierlantijntjes.


Club was blij met een gelijkspel op Antwerp. Op zich is daar niets verkeerds mee, maar het geeft aan de lat lager wordt gelegd. Dat er andere prioriteiten zijn dan de voorbije drie jaar.

 

Genk en Union gaan op zoek naar doelpunten. Dat hebben we gisteren bij Antwerp en Club niet of nauwelijks gezien. Antwerp, al drie matchen niet gescoord, was tevreden dat het zijn rechtstreekse tegenstander op 6 punten kon houden.

voetballers
Club Brugge was blij met een gelijkspel op Antwerp.

Het is en blijft een heel moeilijke puzzel

Hebben we vooruitgang gezien bij Club Brugge? Het feit dat we die vraag moeten stellen, is geen goed teken.

 

Vooruitgang, als je een grote positivo bent misschien. De nieuwe coach Scott Parker was heel blij met het eerste clean sheet, de eerste keer de nul gehouden in de competitie sinds 19 oktober. Begrijpelijk. De wederopbouw begint met een goeie fundering, die er al heel lang niet was.


De coach had nog maar eens een ander centraal duo in de verdediging gezet. Mechele terug, gekoppeld aan Hendry die pas terug is uit Italië. Vijf wissels in totaal. Geen echte diepe spits.

 

Het is en blijft een heel moeilijke puzzel. Over het hele veld, want nu werd Sowah opnieuw vanonder het stof gehaald.


Alle puzzelstukjes liggen nu op tafel. Bestuurders Mannaert en Verhaeghe willen snel een mooie gemaakte puzzel om aan de muur te hangen. Een team dat er staat, een team dat gaat, zoals de volgende tegenstander Union.


Club zal dan wel beter moeten spelen dan gisteren.

Scott Parker
De nieuwe Club-coach Scott Parker was heel blij met het eerste clean sheet. Begrijpelijk. De wederopbouw begint met een goeie fundering, die er al heel lang niet was.

Tom Boudeweel

Gerelateerd: