Ga naar de inhoud

"Lotto-Dstny zou Arnaud De Lie nu al moeten betalen om hem niet kwijt te geraken"

 di 7 februari 2023 07:35
Arnaud De Lie won dit jaar al 3 keer.

Met een knal kwam Arnaud De Lie (20) vorig jaar het profpeloton binnen, zijn tweede jaar bij de grote jongens is eveneens denderend van start gegaan. Na de Ster van Bessèges is José De Cauwer nog meer onder de indruk. "Het is alsof hij nog beter geworden is."

7 koersdagen en 3 zeges: met zo'n rapport hoeft Arnaud De Lie niet te melken. Het goudhaantje van Lotto-Dstny imponeerde vorige week in de Ster van Bessèges met twee ritzeges.

 

"Die eerste ritwinst was al straf: hij kwam vanuit het wiel van Mads Pedersen, een wereldrenner", vertelde José De Cauwer gisteren in De Tribune.

 

"Maar die 3e etappe was nog straffer: er bleven nog 30 renners over en hij was er nog bij. We dachten dat hij een pure sprinter was, maar De Lie is veel meer dan dat."

 

De superlatieven vliegen ons dan ook om de oren. "Twee jaar geleden zei Wim Vansevenant (ex-renner en vader van Mauri) mij: "Ik heb er eentje gezien bij de junioren en hij wordt wereldklasse.""

 

"Ik ben hem dan beginnen te volgen. We kennen hem sinds vorig jaar echt en het is alsof hij nog beter geworden is. Je ziet ook dat hij al wat scherper staat."

 

"Er kan nog zoveel bij. Hij zal ons nog verrassen, zelfs nu al in het voorjaar."

Arnaud De Lie won twee ritten in de Ster van Bessèges.

"Als je kort op de bal speelt..."

Voor het geplaagde Lotto-Dstny, gezakt uit de WorldTour, is een jong en fris veulen als Arnaud De Lie een goudmijn. Maar er liggen ook in het peloton altijd kapers op de kust.

 

"Ik zal niet zeggen dat hij het in zijn eentje zal doen, maar in principe zal De Lie hen weer naar de WorldTour brengen. Al zijn ze hem dan misschien kwijt."

 

"Als je kort op de bal speelt, dan zou je hem nu al miljoenen moeten betalen om hem vast te hebben en zo weet je dat hij dan blijft."

 

"Je zou hem als het ware kunnen vooruitbetalen, anders geraak je hem kwijt. Al is ook dat een risico."

Gerelateerd: