Ga naar de inhoud

Parcoursbouwer Adrie van der Poel na zege van zijn zoon: "Ik ben helemaal leeg"

 zo 5 februari 2023 19:56

Het waren heftige dagen voor Adrie van der Poel. Als parcoursbouwer ontving hij in aanloop naar dit WK zowel kritiek als schouderklopjes. Nu alles achter de rug is, valt er een last van zijn schouders. Maar het heeft hem gesloopt, zo vertelt hij in Sportweekend.  

Voelt Adrie van der Poel zich een trotse parcoursbouwer of een trotse vader van een 5-voudige wereldkampioen? 

 

"Ik sta hier als iemand die helemaal leeg is", zegt papa Van der Poel. "Dat merk je nu pas, met alle spanningen die er geweest zijn. De weg hier naartoe was pittig, omdat we onderscheidend willen zijn om het veldrijden te promoten."

 

"Daarnaast was er de problematiek met de rug van Mathieu. Al merkte ik dat het de laatste weken stukken beter was."

 

De kritiek dat hij het parcours op maat van zijn zoon zou gemaakt hebben, een schijn van partijdigheid, heeft er flink op ingehakt. Al maakte de kritiek de voorbije 2 dagen plaats voor complimenten. 

 

"De taart had ik gisterenavond al. Na gisteren heb ik veel complimenten gekregen van mensen in het wereldje, maar ook van sponsoren en VIP's. Dat deed deugd."

 

"Dan was het vandaag wachten op de kers. En die viel gelukkig onze kant uit."

We moeten gewoon diep respect hebben voor deze 2 kampioenen. Nu waren er 50.000 mensen. Zonder die 2 was dat de helft.

Adrie van der Poel

De beslissende sprint heeft Adrie vanmiddag niet live gezien. Een invalide meisje vroeg net op dat moment om een handtekening.

 

"Ik bleef eventjes bij haar hangen. Op de beelden achteraf zag ik dat de eerste aanzet van Mathieu sterker was. Ik had ook de indruk dat Wout het lang moeilijk had, wat hij na de koers bevestigde."

 

"We moeten gewoon diep respect hebben voor deze 2 kampioenen. Nu waren er 50.000 mensen. Zonder die 2 was dat de helft."

 

"Wat ik belangrijk vind voor Mathieu is dat hij keihard gewerkt heeft en dat hij het seizoen goed kan afsluiten. Zelfs al had hij verloren in de sprint, had hij zich niet zo druk gemaakt voor datgene wat komen gaat."

Gerelateerd: