Ga naar de inhoud

De slotwoorden van tenoren Van Aert en Van der Poel: "Het rondje is niet meer te vergelijken met gisteren"

 zo 5 februari 2023 14:21

De laatste verkenning is gebeurd, straks kan het spektakel beginnen. Topfavorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel spraken voor het WK nog een laatste keer met onze man ter plaatse: "Het rondje is niet meer te vergelijken met gisteren", zag WVA. Hieronder de laatste woorden van de twee tenoren.

Wout van Aert: "Ik heb genoten"

Wout van Aert heeft het parcours tijdens de verkenning bestudeerd. "Ik heb genoten", zegt hij over de sfeer in Hoogerheide.

 

"Het rondje is niet meer te vergelijken met gisteren. Het droogt volledig op, het is een pak sneller. Voor mij is dat oké. Dat was ook te verwachten door de zon en de wind."

 

Wat verwacht Van Aert van de start? "Ik hoop dat die niet cruciaal is, dat ik snel vooraan zit. Waar ik zal postvatten? Daar heb ik al een idee over."

Mathieu Van der Poel: "Lastig maar niet supertechnisch"

Eindelijk liet hij zich zien: Mathieu van der Poel had pas laat verkend. "Dat doe ik altijd bij de andere crossen, daarom hier ook. Er is niet zo veel speciaal aan het parcours. De omstandigheden zijn redelijk droog. Na 3 rondjes weet ik genoeg."

 

En dat is? "Ik had gehoopt dat het iets meer zou schuiven, maar het zal alleen maar droger worden. Het is nog lastig, maar niet supertechnisch. En de fouten worden afgestraft."

 

"De balkjes? Iedereen kan springen, ik denk niet dat dat het verschil zal maken. Ook de bandenkeuze niet."

Gerelateerd: