Ga naar de inhoud

De bondscoach blikt terug: "Vertrouwen van Wout zal een deuk gekregen hebben na die aanvallen"

 zo 5 februari 2023 20:54
Mathieu van der Poel klopte Wout van Aert in de sprint.

Is het glas nu halfvol of halfleeg voor bondscoach Sven Vanthourenhout na het WK in Hoogerheide? Kopman Wout van Aert moest het hoofd buigen voor Mathieu van der Poel. "Wout werd op zijn limiet gedwongen en dat heeft mee voor twijfels gezorgd."

"Laat ons zeggen dat de kers op de taart ontbreekt", kon Sven Vanthourenhout zijn ontgoocheling niet wegsteken.

 

België pakte 5 individuele medailles op het WK en brons in de mixed relay. Maar waar liep het mis bij de profs?

 

"Mijn gevoel zegt me dat Wout van Aert in het eerste halfuur vaak op zijn limiet werd gedwongen. Dat heeft mee voor twijfels gezorgd in de sprint."

 

"Zijn vertrouwen zal wel een paar keer een deuk gekregen hebben door de aanvallen van Mathieu van der Poel. Die vertwijfeling kost hem de wereldtitel, ja."

Wout draait op en hij voelt wat hij moet voelen. Dat hij niet meteen aanzet, betekent dat hij niet helemaal zeker is van zijn stuk.

Sven Vanthourenhout

Van Aert lanceerde de sprint niet zelf. Was dat vooraf niet doorgenomen? "We hebben de scenario's besproken, maar dit is als als..."

 

"Wout draait op en hij voelt wat hij moet voelen. Dat hij niet meteen aanzet, betekent dat hij niet helemaal zeker is van zijn stuk."

 

"Ik vond dat hij dat zaterdag wel was, om bij het opdraaien aan te gaan. Dan is het nog altijd geen zekerheid dat hij gewonnen zou hebben, want Mathieu was wel heel sterk."

 

"Dat dit zal blijven hangen? Dat zijn kampioenen, die willen winnen."

 

"Het is goed dat dit zijn laatste cross was en dat hij binnenkort in een andere omgeving zit op hoogtestage. Dan zal dat wel verwerkt worden, maar het is logisch dat dit aankomt."

Gerelateerd: