Ga naar de inhoud

Regen doet de omstandigheden op het WK plots veranderen: "Dit had niemand zien aankomen"

 za 4 februari 2023 11:17

U heeft het ongetwijfeld al gezien (en misschien ook wel gevoeld): het is dan toch - tegen de voorspellingen in - beginnen te regenen. In Hoogerheide voelen de junioren vrouwen dat meteen aan de ondergrond. En met de regen valt ook de twijfel uit de lucht.

"Vooral bij deze categorie heeft dat veel impact", zegt Sophie de Boer. "Ik begreep al van diegenen die de mixed relays op vrijdag reden, dat het best nog glad was en schoof. Dat zal nu nog veel erger zijn."

 

"De techniek in de bochten is zo belangrijk, zeker omdat het parcours best snel is. En dat zorgt voor twijfel bij de junioren vrouwen: moeten ze kiezen voor een rhino of moeten ze de bandendruk wat lager zetten?"  

Ook de bondscoach bevestigt dat de regen twijfel zaait in de hoofden.

 

Sven Vanthourenhout: "Voor deze categorie is dat extra moeilijk. Je zag de voorbije dagen het parcours evolueren naar een snellere editie. Dit had niemand zien aankomen."

 

"Dat zorgt ervoor dat de jonge meisjes gaan twijfelen over materiaal en lijnen die ze moeten rijden. Het is nu zaak om rust te creëren en om ook de juiste keuzes te maken qua materiaal. Want ja, je moet wel veranderen."

En wat met zondag? "Mathieu in het voordeel bij lichte regen"

De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt ziet het in elk geval graag gebeuren. Hij gaf eerder al te kennen dat Mathieu van der Poel alleen maar baat heeft bij wat regen. 

 

"Een klein beetje regen zou Mathieu wel fijn vinden. Als het echt een zwaar modderfeest wordt, is Wout natuurlijk wel in het voordeel."

Gerelateerd: