Ga naar de inhoud

Ophef rond Kyrie Irving: megaster brengt woelige relatie met Nets naar kookpunt met laat transferverzoek

 vr 3 februari 2023 21:16

Laat de naam Kyrie Irving vallen bij de Brooklyn Nets en alle alarmbellen gaan af. Lang niet inzetbaar omdat hij het coronavaccin weigerde, even non-actief door promo voor antisemitische film en nét wanneer alles op en naast het veld goed begon te draaien: een dwingend transferverzoek. Het verhaal van een woelige relatie.

De Brooklyn Nets en supersterren, een explosief huwelijk waarin vroeg of laat de bom barst.

 

Na het vertrek van James Harden vorige winter, heeft nu ook die andere topper op de guard-positie een transferverzoek ingediend. Sterker nog: Kyrie Irving stelt zijn ploeg een ultimatum.

 

Een switch voor de deadline volgende week donderdag, anders vertrekt de balgoochelaar komende zomer als free agent, meldt ESPN.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De impact van het nieuws is voelbaar in de hele NBA. Net omdat de "vraag" van Irving onverwacht komt 6 dagen voor het sluiten van de transfermarkt.

 

De wispelturige goochelaar kon net goed aarden in het team. Een slechte start van Brooklyn kostte Steve Nash zijn job. De coach inspireerde zijn sterren Kyrie Irving en Kevin Durant niet.

 

Onder coach Jacque Vaughn wonnen de Nets 29 van de 44 wedstrijden die daarop volgde en rukte het team op naar plaats 4 in de Eastern Conference.

 

Toch zal de huidige liefde tussen de ploeg en Irving snel bekoeld zijn, als het tot een vertrek komt.

Controverse na controverse

Nog even en het woord controverse prijkt als tatoeage op de arm van Irving. Zo verslaafd lijkt de spelverdeler er wel aan.

 

In volle coronapandemie weigerde hij het vaccin. Dat had een belangrijk gevolg voor zijn carrière in New York. In de staat moesten alle binnensporters een prik gekregen hebben, als ze competitief wilden spelen.

Niemand kan een slaaf van me maken.

Kyrie Irving

Dat wilde Irving niet, ook al betekende dat heel wat vergooide tijd aan de zijlijn.

 

Vorig seizoen kwam hij maar net voor de play-offs opnieuw in actie voor de Nets, omdat de burgemeester van New York de vaccinatie-eis schrapte.

 

"Er is niemand die me tot slaaf kan maken", vertelde Irving de media bij zijn terugkeer.  "Niemand kan me zeggen wat ik moet doen met mijn leven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook dit seizoen vloeide er weer inkt over het dribbelwonder.

 

Kyrie Irving plaatste op Twitter een link naar Amazon. Wie erop klikte, kwam uit bij de film "Hebrews to Negroes. Wake up Black America", een antisemitische documentaire.

 

Joe Tsai, de eigenaar van de Brooklyn Nets, tikte zijn sterspeler meteen op de vingers en ook de NBA reageerde snel: "Aanzetten tot haat van welke aard dan ook is onaanvaardbaar."

 

Ook Nike had genoeg van zijn fratsen en zette de samenwerking stop. "Bij Nike vinden we dat er geen plaats is voor haatdragende taal en we veroordelen elke vorm van antisemitisme", klonk het bij het sportmerk.

 

Een eerste huwelijk liep in november helemaal spaak. Volgt er nu een scheiding met zijn ploeg?

Gerelateerd: