Ga naar de inhoud

Koptelefoon verboden bij dartswedstrijd (maar er is nog achterpoortje voor Gerwyn Price)

 do 2 februari 2023 09:30
Gerwyn Price mag zijn hoofdtelefoon voortaan thuis laten.

Na de commotie die Gerwyn Price begin januari heeft veroorzaakt door met een koptelefoon op het WK-podium te verschijnen - een beschermmiddel tegen de joelende fans - grijpt de internationale dartsbond PDC in: koptelefoons zijn niet langer toegestaan.

Gerwyn Price, de wereldkampioen van 2021, is geen publiekslieveling op het WK darts. In zijn wedstrijd tegen de Duitser Gabriel Clemens op nieuwjaar greep de Welshman naar de grove middelen: hij zette een hoofdtelefoon op om het boegeroep buiten te sluiten.

 

Een hulpmiddel dat "The Iceman" in de Premier League niet meer zal kunnen gebruiken. De PDC heeft zijn reglement aangepast, waardoor koptelefoons en oorkappen verboden zijn.

 

Al is er nog een achterpoortje: Price mag wel nog oordopjes dragen om het gejoel van de fans te dempen. Onder anderen Raymond van Barneveld gebruikte dat hulpmiddeltje al.

 

Price is een van de acht dartstoppers die de komende 17 weken meedoet aan de prestigieuze Premier League of Darts. Hij neemt het daarin onder meer op tegen onze landgenoot Dimitri Van den Bergh.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: