Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Boze Alderweireld haalt uit naar arbitrage: "Union speelde met 12, dat pakken we mee"

 wo 1 februari 2023 23:34
Toby Alderweireld
Toby Alderweireld was niet gediend met het optreden van Lardot.

Een nederlaag die er nooit een had mogen zijn. Toch in de ogen van Toby Alderweireld. Dat Antwerp in de slotminuten nog een doelpunt slikte in de halve finales, zat de Rode Duivel meer dan dwars na de wedstrijd. "Het is de tweede keer dat de scheids niet op niveau is op bezoek bij Union", deelt hij zijn frustraties.

"Ik denk dat de wedstrijd vandaag niets anders dan een 0-0 verdiende", schudt Toby Alderweireld zijn hoofd. 

 

"We hebben heel gesloten gespeeld en weinig tot niets weggegeven. Ook hun krachten hebben we stilgelegd, met oog op een goed resultaat." 

 

Dat Antwerp zelf nauwelijks iets creëerde, stoort de verdediger minder. "Je moet hier volwassen spelen en geen opendeurdag houden, want Union is sterk", meent hij. "En ze speelden toch met 12 tegen 11...."

Komen hier voor de tweede keer en telkens is ref niet present, punt.

Toby Alderweireld

"Ik vond de scheids niet op niveau."

 

Geen betekenisloos geratel van de 127-voudige Rode Duivel. Wel een onderbouwd argument, gevoed door emoties na een stevige match.

 

"Het is nu voor de tweede keer dat we hier komen en even veel keer is de ref niet present, punt. Hij zag twee duidelijke obstructies niet en elke 50/50-bal floot hij in het voordeel van Union."

 

"Maar dat is geen probleem", zegt Alderweireld gefrustreerd. "Wij pakken dat mee, het publiek pakt dat mee en over een maand zetten we dat recht. Met onze thuisreputatie, met een andere scheids, gaan we vol aan de bak."

 

"Ik leef op goeie hoop voor de terugmatch", sluit hij toch af met een positieve noot.

Janssen: "Zij met 12? Lieten zelf goal binnen"

Vincent Janssen (Antwerp): "We kunnen niet met verlies leven, maar we zullen wel moeten. Of Union met 12 tegen 11 speelde? Neen. Natuurlijk zijn er momenten waarop je benadeeld wordt. Scheidsrechters maken ook niet met opzet fouten. Er waren wel wat momentjes, maar we gaven zelf de goal weg."

Gerelateerd: