Ga naar de inhoud

Intermarché staat na vliegende start 1e op wereldranglijst: "Plan was om kritiek snel te doen verstommen"

 wo 1 februari 2023 06:55
Intermarché-Circus-Wanty wil al het goede van vorig jaar bevestigen.

Het wielerseizoen is nog pril, maar Intermarché-Circus-Wanty heeft nu al 3 zeges en een pak ereplaatsen op de teller staan. Volgens performance manager Aike Visbeek is dit geen toeval: "Het was onze strategie om sterk aan het seizoen te beginnen."

2 zeges voor Kobe Goossens op Mallorca, 1 zege voor Rui Costa, een 2e plaats voor Hugo Page in de Cadel Evans Great Ocean Road Race, twee podiumplaatsen voor Biniam Girmay, ... Intermarché-Circus-Wanty is met een knal aan het nieuwe seizoen begonnen.

 

"Het was een belangrijk onderdeel van onze strategie om goed te starten", zegt performance manager Aike Visbeek aan Sporza.

 

Bij Intermarché hoopten ze zo om snel de twijfels weg te nemen. "We moesten afscheid nemen van 5 van onze beste 10 renners (Kristoff, Hermans, Hirt, Pozzovivo en Pasqualon) en je zag dat er openlijk vraagtekens werden gezet en zelfs kritiek kwam op ons transferbeleid."

 

"Ook intern werden ze wat nerveus, dus sterk starten was ons plan. Dat pakt nu goed uit, al had ik ook niet verwacht dat we zo succesvol zouden zijn."

 

"Dat we nu in de winning mood zijn, geeft niet alleen vertrouwen aan de huidige renners, maar ook aan toekomstige renners. Ik verwacht niet dat we plots zullen stilvallen."

Visbeek
Aike Visbeek

"Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger enkel van konden dromen"

Die twijfels, zowel van de buitenwereld als intern, waren er afgelopen winter bij Visbeek zelf niet. "Ik had een goed gevoel bij de ploeg. Rui Costa, Lilian Calmejane en Mike Teunissen zijn met veel ambitie naar ons gekomen."

 

Het voorbeeld van ex-wereldkampioen Costa bewijst dat. Die leek op zijn 36e duidelijk op zijn retour en zelfs uitgeblust. 

 

"Ik heb hem gezegd: we halen je niet als wegkapitein, wel om resultaten te rijden. Dat vond hij bijzonder. Aan de buitenkant lijkt het alsof hij hier komt uitbollen, maar hij is nog tot op het bot gemotiveerd."

Aan de buitenkant lijkt het alsof Rui Costa hier komt uitbollen, maar hij is nog tot op het bot gemotiveerd.

Aike Visbeek, performance manager Intermarché-Circus-Wanty

Volgens Visbeek is de succesformule eenvoudig: "We geven onze renners veel vertrouwen en een duidelijk plan. Dat is een goeie combinatie."


Visbeek vindt ook dat de ploeg gigantische stappen heeft gezet wat het performance-gedeelte betreft. "Daar horen we nu tot de top 10 van de wereld."


"We hebben hard geïnvesteerd in die structuur en dat betaalt zich nu uit, want anderen renners zien ook dat hier goed werk wordt geleverd. Er worden ons nu renners aangeboden, waar we 1,5 jaar geleden alleen maar van konden dromen."


De vliegende start is natuurlijk leuk, maar toch liggen de doelen van Intermarché-Circus-Wanty later in het jaar. Die zijn ook uitgesproken: winst in een klassieker en een Tourrit.


"Met de Tour hebben we nog een openstaande rekening, na die pijnlijke 2e plaatsen van Van der Hoorn en Meintjes vorig jaar. We hebben het gevoel dat we daar nog iets recht te zetten hebben."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: