Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9860
2
Jannik Sinner
8770
3
Carlos Alcaraz
7300
41
Alexander Zverev
6345
51
Daniil Medvedev
6295
6
Andrey Rublev
4700
7
Casper Ruud
4185
81
Hubert Hurkacz
3885
91
Stefanos Tsitsipas
3700
10
Grigor Dimitrov
3615

"Alexander Blockx heeft het totaalpakket om het te maken, maar hij weet ook dat de weg nog lang is"

 zo 29 januari 2023 10:00

België heeft er met Alexander Blockx een nieuwe grandslamwinnaar bij. Weliswaar bij de junioren, maar Tom Devries (sportief directeur bij Tennis Vlaanderen) ziet dat de toekomst van het Belgische tennis rooskleurig oogt.

Alexander Blockx leerde Learner Tien in de finale van de Australian Open bij de junioren in 3 sets een lesje. Ook Tom Devries, sportief directeur bij Tennis Vlaanderen, was onder de indruk.

 

"Hij is enorm gegroeid doorheen het toernooi en in de finale had hij er dan ook 100% vertrouwen in. Op de belangrijke punten stond hij er."

 

Dat is volgens Devries een van de troeven van Blockx. "Mentaal is hij zeer sterk. Bovendien geeft hij veel energie tijdens de punten en kon hij de rust bewaren tussen de punten."

 

"Als belangrijke wapens zie ik ook nog zijn service en zijn forehand. Hij kan zeer hard spelen, maar ook gevarieerd. Bovendien is hij fysiek zeer sterk."

 

"Eigenlijk beschikt hij over het totaalpakket om een toekomst in het tennis te hebben", concludeert Devries.

Alexander is mentaal heel sterk. Zijn belangrijkste wapens zijn zijn service en forehand, maar hij is fysiek ook zeer sterk.

Tom Devries (Tennis Vlaanderen)

"Er is toekomst voor het Belgische tennis"

Alexander Blockx was de 3e Belg die in het voorbije jaar een finale op een grandslamtoernooi wist te bereiken bij de junioren. Sofia Costoulas deed het vorig jaar op de Australian Open, Gilles-Arnaud Bailly verloor zowel de finale van Roland Garros als de US Open.

 

"Het toont aan dat er een toekomst is voor het Belgische tennis. Maar er is ook hard werk en veel volharding nodig om het te maken en in het profcircuit terecht te komen."

 

"Gelukkig staan ze alle drie met hun voeten op de grond. Ze beseffen dat de weg lang is en zijn bereid er hard voor te vechten. We zullen zien wat de toekomst brengt."

Gerelateerd: