Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

Australian Open-winnaar Alexander Blockx: "Een compleet gekke finale"

 za 28 januari 2023 12:34
" "
Alexander Blockx klopt de Amerikaan Learner Tien.

Alexander Blockx heeft Belgische tennisgeschiedenis geschreven in Melbourne, door als eerste mannelijke junior op de Australian Open te triomferen. De nummer 10 van de wereld klopte de Amerikaan Learner Tien (ITF-27) met 6-1, 2-6, 7-6 (11/9). "Het was een compleet gekke wedstrijd", zei de winnaar op de persconferentie.

"Ik ga niet zeggen dat het vandaag het beste tennis was dat ik ooit heb gespeeld, maar de manier waarop ik vocht, waarop ik die derde set doorkwam, waarop ik bleef volhouden, maakt dat dit duidelijk een van de mooiste overwinningen van mijn leven is", pufte Alexander Blockx nog na.

"Ik moest hard uithalen tegen Learner, anders zie je wat er gebeurt, zoals in de tweede set. Ik kon toen niets doen, want hij is een ongelooflijke speler."

"Hoe hij op een bal kan meppen heb ik zelden gezien. Hij controleert de bal zo goed. Als je hem niet onder druk zet, veegt hij je gewoon weg."

"Daarom vocht ik in de derde set met zo hard mogelijke uithalen terug. Ik kan fouten maken, maar dat komt omdat ik een manier moest vinden om hem onder druk te zetten, met mijn forehand, mijn backhand."

"Alles moest kloppen. En uiteindelijk heb ik gewonnen. Dat is het belangrijkste."

"Op een dag zelfde doen bij senioren"

Blockx is de derde Belg die op een grandslamtoernooi de eindzege pakt bij de junioren jongens. Jacky Brichant in 1947 en Kimmer Coppejans in 2012 deden het Blockx voor, allebei op het gravel van Roland Garros.

"Het was mijn eerste keer hier in Melbourne", zei de 17-jarige. "Ik had me goed voorbereid op dit toernooi, hard getraind en het liep goed af. Elke wedstrijd had ik het gevoel dat ik steeds beter ging spelen. Een geweldig gevoel."

"Mijn eerste grandslamtoernooi was Roland Garros vorig jaar. Daarna volgden Wimbledon en de US Open. En elke keer deed ik het beter. Maar ik besef dat het bij de junioren is, dat zijn geen volwassenen. Er is dus nog werk aan de winkel. Maar ik hoop dat ik op een dag hetzelfde kan doen bij de senioren."

Gerelateerd: