Ga naar de inhoud

Marianne Vos (35) en Jumbo-Visma gaan langer door: contract tot eind 2025

 vr 27 januari 2023 12:45
Marianne Vos.

Nadat ze gisteren had afgezegd voor het WK veldrijden door fysieke perikelen, werden er al voorzichtig vragen gesteld bij de toekomst van Marianne Vos (35) in het peloton. De Nederlandse veelvraat geeft zelf het antwoord: ze heeft haar contract bij Jumbo-Visma verlengd tot en met 31 december 2025.

Als titelverdedigster is Marianne Vos er volgend weekend niet bij in Hoogerheide.

 

Een vernauwde bekkenslagader houdt haar thuis van het WK veldrijden, maar de Nederlandse toprenster is haar afscheid nog niet op korte termijn aan het plannen. 

 

Dat valt toch af te leiden uit de contractverlenging die ze heeft afgesloten bij Jumbo-Visma tot eind 2025.

 

Vos stapte in 2021 over naar Jumbo-Visma Women en won al 15 keer voor de Nederlandse ploeg.

 

"Ik heb nog steeds heel veel plezier in het fietsen”, reageert Vos op de teamwebsite. “Ik geniet van het samen koersen en het strijden voor de winst als team."

 

"Het vrouwenwielrennen is de laatste jaren dermate sterk geprofessionaliseerd dat ik nog steeds nieuwe uitdagingen ontdek. En ook op persoonlijk vlak ontwikkel ik me nog altijd."

 

"Ik ben enorm gemotiveerd om hard te trainen om zo het allerbeste uit mezelf halen.”

Marianne Vos won deze zomer twee ritten in de Tour de France Femmes.

"Ik deel mijn ervaring met de jongeren, maar ik leer ook van hen"

"De ambitie om elke dag beter te worden en de gedrevenheid om daar vol voor te gaan, vind ik ook bij Team Jumbo-Visma”, vervolgt Marianne Vos. “Het is een van de redenen dat ik me in dit team thuis voel."

 

"Ook de professionaliteit en de persoonlijke benadering vind ik heel prettig. Er is binnen de ploeg heel veel ruimte voor het individu waardoor het team sterker wordt.”

 

Voor de jongeren is Vos dan weer een mentor. "Het is mooi dat ik mijn ervaring kan delen met de jongere rensters binnen het team, maar tegelijkertijd leer ik ook van hen."

 

"Ze laten mij met andere ogen naar bepaalde dingen kijken. Zo houden we elkaar fris en scherp en vormen we samen een sterke ploeg."

 

Op Vos' erelijst staan onder meer drie wereldtitels op de weg (2006, 2012, 2013), een olympische titel op de weg (2012) en de piste (2008, puntenkoers), de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, vijf keer de Waalse Pijl en acht wereldtitels veldrijden.

Gerelateerd: