Ga naar de inhoud

Nederlandse selectie voor WK veldrijden: Van der Poel de logische kopman, geen Manon Bakker

 wo 25 januari 2023 11:57
Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel is de kopman bij de Nederlanders.

De Nederlandse bondscoach Gerben de Knegt heeft woensdag zijn selecties voor het WK veldrijden in eigen land in Hoogerheide (3-5 februari) bekendgemaakt. Bij de mannen is Mathieu van der Poel de onbetwiste kopman. Bij de vrouwen zat De Knegt met een luxeprobleem.

Mathieu van der Poel is uiteraard de blikvanger in de selectie bij de mannen. De viervoudige wereldkampioen krijgt de steun van Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Joris Nieuwenhuis, Ryan Kamp, Mees Hendrikx en Corné van Kessel.

 

"Ik kijk met iedereen uit naar een mooie tweestrijd tussen Mathieu en Wout van Aert op een parcours dat naar verwachting nog wat modderig zal zijn en daardoor niet te snel", zegt bondscoach Gerben de Knegt.

 

"Ik hoop vooral op een eerlijke strijd, zonder pech. Wordt het een tactisch steekspel, dan zijn er wellicht nog meer kapers op de kust. Mathieu zal voor niets minder dan de winst gaan."

 

Bij de vrouwen mag Nederland negen rensters afvaardigen door de Europese titel en Wereldbeker-eindwinst van Fem van Empel. "Toch was het uiteindelijk nog lastig selecteren, omdat we daar in de breedte zo sterk zijn", aldus De Knegt toe.

 

"Voor de laatste plek moest ik nog kiezen tussen Aniek van Alphen en Manon Bakker. Hoewel Manon dit seizoen zeker ook goede dingen heeft laten zien, geeft de vorm van de afgelopen weken de doorslag in het voordeel van Aniek."

 

"Ik denk dat we bij de vrouwen met Fem van Empel en Puck Pieterse 2 rensters hebben die er de afgelopen tijd qua vorm bovenuit steken en als favorieten voor de wereldtitel starten, maar we hebben zeker meer rensters in huis die voor de medailles mee kunnen strijden."

 

Naast Van Empel, Pieterse en Van Alphen nemen ook Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Inge van der Heijden, Annemarie Worst en uittredend winnares Marianne Vos deel. Shirin van Anrooij rijdt bij de beloften mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.