Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Steve Darcis heeft interesse om Johan Van Herck op te volgen: "Hoop dat keuze op mij valt"

 di 24 januari 2023 14:57
Steve Darcis zoals we hem kennen: strijdend voor België in "zijn" Daviscup.
Steve Darcis zoals we hem kennen: strijdend voor België in "zijn" Daviscup.

De eerste sollicitatiebrief om Johan Van Herck op te volgen als Daviscup-kapitein is al binnen. Steve Darcis, mister Daviscup himself, wil graag in de voetsporen van Van Herck treden. "De Daviscup is voor mij altijd heel belangrijk geweest", klinkt het.

Johan Van Herck liet maandag weten dat hij in 2023 en na 12 jaar zal stoppen als kapitein van het Belgische Daviscupteam. Met Steve Darcis treedt een dag later al meteen een eerste kandidaat-opvolger naar voren.

 

De 38-jarige Darcis was een steunpilaar van het Belgische team dat in 2015 en 2017 de finale speelde. De Belg oversteeg zichzelf keer op keer en kreeg niet voor niets de bijnaam "Mister Daviscup".

 

"Ik heb Johan 2 dagen geleden nog aan de telefoon gehad en toen deelde hij me mee op het einde van het jaar ermee te zullen stoppen", zegt Darcis.

 

"Voor mij is de Daviscup altijd heel belangrijk geweest. Iedereen weet dat. Ik ben dan ook wel geïnteresseerd in de functie van kapitein. Maar laat ons duidelijk zijn: pas nadat Johan aankondigde op het einde van het jaar te zullen stoppen. Ik heb altijd heel veel respect gehad voor Johan en vice versa."

 

"De federaties zullen nu gaan overleggen en ook de spelers zullen worden betrokken. En dan hoop ik dat de keuze op mij valt", is Darcis ambitieus.

 

De Belgische mannen trekken volgende week naar Zuid-Korea om er in het weekend van 4 en 5 februari de kwalificaties voor de finalefase van de Daviscup af te werken. Bij winst plaatsen de Belgen zich voor de groepsfase van de Finals in september.

Gerelateerd: