Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Steve Darcis heeft interesse om Johan Van Herck op te volgen: "Hoop dat keuze op mij valt"

 di 24 januari 2023 14:57
Steve Darcis zoals we hem kennen: strijdend voor België in "zijn" Daviscup.
Steve Darcis zoals we hem kennen: strijdend voor België in "zijn" Daviscup.

De eerste sollicitatiebrief om Johan Van Herck op te volgen als Daviscup-kapitein is al binnen. Steve Darcis, mister Daviscup himself, wil graag in de voetsporen van Van Herck treden. "De Daviscup is voor mij altijd heel belangrijk geweest", klinkt het.

Johan Van Herck liet maandag weten dat hij in 2023 en na 12 jaar zal stoppen als kapitein van het Belgische Daviscupteam. Met Steve Darcis treedt een dag later al meteen een eerste kandidaat-opvolger naar voren.

 

De 38-jarige Darcis was een steunpilaar van het Belgische team dat in 2015 en 2017 de finale speelde. De Belg oversteeg zichzelf keer op keer en kreeg niet voor niets de bijnaam "Mister Daviscup".

 

"Ik heb Johan 2 dagen geleden nog aan de telefoon gehad en toen deelde hij me mee op het einde van het jaar ermee te zullen stoppen", zegt Darcis.

 

"Voor mij is de Daviscup altijd heel belangrijk geweest. Iedereen weet dat. Ik ben dan ook wel geïnteresseerd in de functie van kapitein. Maar laat ons duidelijk zijn: pas nadat Johan aankondigde op het einde van het jaar te zullen stoppen. Ik heb altijd heel veel respect gehad voor Johan en vice versa."

 

"De federaties zullen nu gaan overleggen en ook de spelers zullen worden betrokken. En dan hoop ik dat de keuze op mij valt", is Darcis ambitieus.

 

De Belgische mannen trekken volgende week naar Zuid-Korea om er in het weekend van 4 en 5 februari de kwalificaties voor de finalefase van de Daviscup af te werken. Bij winst plaatsen de Belgen zich voor de groepsfase van de Finals in september.

Gerelateerd: