Ga naar de inhoud

Tom Boonen voelt het weer kriebelen: "Zin om weer competitief te fietsen, wat gravelkoersen of zo"

 za 21 januari 2023 14:09
Boonen
Tom Boonen beantwoordt bij Karl Vannieuwkerke de vragen van de Sporza-surfers.

Het wielerjaar begint stilaan op gang te komen en ook bij Tom Boonen begint het stilaan te kriebelen, ook in zijn eigen benen. Op wielerbeurs Velofollies vertelde Boonen bij Karl Vannieuwkerke hoe zijn liefde voor de sport weer aan het groeien is. En wie een speciaal plaatsje in zijn hart heeft veroverd.

Tom Boonen kwam op wielerbeurs Velofollies reclame maken voor Classified, het schakelsysteem waarvan hij hoopt dat het voor een revolutie in de wielerwereld zal zorgen. Na een tijdje wat meer in de luwte lijkt het erop dat Boonen de band met zijn oude liefde, de koersfiets, steeds meer aan het aanhalen is.

 

"Ik ben zelfs aan het overwegen om opnieuw wat competitie op de fiets te zoeken. Ik twijfel nog een beetje, maar het begint wel weer te kriebelen."

 

Dat betekent niet dat we Boonen (42) weer aan de start zullen zien van koersen als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. "Ik denk dan eerder aan iets als de Roc du Maroc of enkele gravelkoersen."

 

Misschien zien we Boonen straks dan wel op het WK gravel een Mathieu van der Poel het vuur aan de schenen leggen? "Wie weet. Het is in ieder geval heel groot aan het worden, heeft veel potentieel. Ik snap het wel, want het grijpt terug naar de essentie van het fietsen: de natuur, de vrijheid, ..."

 

Boonen zou ook in plaats van op een fiets in de ploegleidersauto kunnen stappen, wie weet zelfs als bondscoach. "Zeg nooit nooit. Toen ik pas was gestopt, had ik de kans om zoiets te doen bij Quick-Step, maar ik heb uiteindelijk gezegd dat ik even iets anders wou doen, even op adem komen na al die aandacht."

 

"Maar het is dus niet zo dat ik die ambitie niet heb. Ik ben helemaal niet op zoek, dat komt nog wel eens terug. Ik ben nog jong."

Of ik ooit ploegleider of bondscoach word? Zeg nooit nooit. Het is niet zo dat ik die ambitie niet heb.

Tom Boonen

Wielerjournalist Thijs Zonneveld is zelf nog maar pas weer begonnen met (gravel)fietsen en ziet al meteen een stevige concurrent opdoemen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Boonen is helemaal weg van De Lie: "Verwacht er enorm veel van"

De aandacht die jaren geleden naar Tom Boonen ging, gaat nu voor een groot deel naar Remco Evenepoel, die zijn voorganger nu al evenaarde door op jonge leeftijd wereldkampioen te worden.

 

"Ik ben ervan overtuigd dat Remco iemand is die dankzij die trui nog meer vleugels krijgt. Vorig jaar heeft hij de basis gelegd - zeker ook mentaal - om dit jaar nog sterker voor de dag te komen. Wat we van hem mogen verwachten? Veel van hetzelfde, misschien zelfs nog meer."

 

Maar het hart van Boonen klopt toch nog ietsje meer voor één andere renner: Arnaud De Lie. De bonkige Waal wordt al eens de "nieuwe Boonen" gedoopt. "Ik zie hem meer als een kruising van Gilbert en mij. En dan bedoel ik: het beste van Gilbert en het beste van mij."

 

"Het is iemand waar we het laatste nog niet van gezien hebben. Ik verwacht er enorm veel van, zelfs dit jaar al. Er staat ook een supergoeie kop op. Is als een van de weinigen van deze generatie nog chill. Hij heeft echt mijn hart veroverd."

De Lie
Arnaud De Lie

Kijk naar Tom Boonen bij Karl Vannieuwkerke vanop Velofollies