Ga naar de inhoud

Tatum is de uitblinker in heruitgave NBA-finale 2022, maar Curry steelt de show

 vr 20 januari 2023 09:30

Een affiche om naar uit te kijken, heeft de verwachtingen ook waargemaakt in de NBA. Boston ontving Golden State in een heruitgave van de finale van de play-offs van vorig seizoen. Stephen Curry pakte uit met een score vanop eigen helft, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de ploeg en statistieken van Jayson Tatum.

Boston Celtics had een eitje te pellen met Golden State Warriors. De laatste vier confrontaties verloor Boston. Drie in de finale van de play-offs vorig seizoen en het eerste duel in de reguliere competitie dit seizoen. 

 

Jayson Tatum had in de laatste wedstrijd van de finales vorig seizoen niet zijn dagje in eigen zaal en was blijkbaar meer dan wie dan ook gebrand om dat even recht te zetten. 

 

Hij was beslissend voor Boston in een wedstrijd die heel de tijd spannend bleef. 

 

Al was het Steph Curry die voor het eerste moment van consternatie zorgde in TD Garden. Net voor het einde van de eerste helft snoepte Curry uitgerekend Tatum de bal af en wierp die vanop eigen helft binnen. De zaal in Boston kon alleen bewondering tonen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pas een winnaar na verlengingen

Daarna was de spotlight voor Tatum. Hij sloot de wedstrijd af met 34 punten, 19 rebounds, 6 assists en 3 steals.

 

Na de reguliere speeltijd stond er 106-106 op het scorebord. In de verlengingen toonde Boston zich de betere. Een driepunter van Tatum deed de boeken toe voor de bezoekers. Eindstand: 121-118.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.