Ga naar de inhoud

BEKIJK: Sire, we hebben nog een sterke keeper op het WK staan!

 vr 20 januari 2023 12:01
Arthur Vanhove
Arthur Vanhove balt de vuist na een van z'n reddingen tegen Egypte.

Gisteravond heeft de jonge Arthur Vanhove zijn kans gekregen en gegrepen bij de nationale handbalploeg. In de WK-match tegen Egypte onderscheidde de 21-jarige student zich met knappe saves. Zelfs met z'n hoofd stopte hij ballen.

Jef Lettens is de nummer 1 bij de Red Wolves. Toen de bondscoach zag dat Egypte - de nummer 4 van de Olympische Spelen - een maatje te groot was, mocht Arthur Vanhove ervaring opdoen in het Belgische doel.

 

Dat deed de 21-jarige doelman met verve. Hij stopte meteen een strafworp en in de tweede helft ontpopte hij zich tot het betrouwbare sluitstuk. Met zijn handen, met zijn voeten en zelfs met zijn hoofd stopte Vanhove pogingen van de Egyptenaren.

 

Sire, we hebben een prima doublure voor Jef Lettens!

 

"Met Jef in de kern zijn alle minuten die je speelt mooi meegenomen", reageert Vanhove.

 

"Ik was hier om mee te trainen en om ervaring op te doen. Nu heb ik zelfs gespeeld op het WK handbal. Geweldig!"

Ik was hier om mee te trainen en om ervaring op te doen. Nu heb ik zelfs gespeeld op het WK handbal. Geweldig!

Arthur Vanhove

BEKIJK: Saves van Arthur Vanhove in Egypte - België (33-28)

Gerelateerd: