Logische nederlaag voor België, maar Red Wolves geven visitekaartje af tegen Egypte

  De Belgische handbalploeg kan met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste wedstrijd in de tweede ronde van het WK. Egypte, een van de schaduwfavorieten voor de wereldtitel, domineerde aanvankelijk tegen de Belgen, maar de Red Wolves lieten zich geenszins afslachten. Na een prima tweede helft beperkten ze de schade: 33-28, een resultaat om op te bouwen. "Als we spelen zoals in de tweede helft kunnen we winnen van Kroatië", klinkt het.

  Efficiënt Egypte

  Met 8 Afrikaanse titels, halve finales op het WK en halve finales op de Olympische Spelen kan Egypte mooie adelbrieven voorleggen. Kenners noemen Egypte zelfs een outsider voor de wereldtitel in Zweden.


  Tegen de Belgen lieten ze meteen zien dat ze een trap hoger staan. Na het openingsdoelpunt van De Beule sloegen ze bijzonder efficiënt toe. Bijna elke poging verdween in het Belgische doel. Ze scoorden vanuit elke positie.


  Bondscoach Sylla begreep snel dat zijn team niet zou verrassen tegen zo'n topploeg en begon te roteren. Danesi viel goed in met enkele doelpunten, de 21-jarige reservegoalie Vanhove pakte zelfs een strafworp van Egypte.


  De schade bij de rust: 22-15.

  Belgen winnen tweede helft

  In de eerste ronde tegen Denemarken verlieten de Belgen het terrein met een verschil van 15 punten. Het overkwam hen geen tweede keer.

   

  Na de rust speelden de Red Wolves zelfs steker dan Egypte.

   

  Met z'n hoofd, met z'n voet, met z'n hand: Vanhove redde flink wat ballen van de Afrikaanse kampioen. De doelman werd ook goed geholpen door de agressievere verdediging in de tweede helft. 

   

  Aanvallend blonk Danesi uit. De 22-jarige international schoot bijna elke poging binnen. Met 9 doelpunten sloot hij de wedstrijd af als topscorer.

   

  Met 13-11 mochten de Red Wolves zich de winnaar van de tweede helft noemen. Zo kunnen de Belgische handballers met vertrouwen naar zaterdag toeleven. Dan geven ze Kroatië partij in Malmö.

   

  In oktober verloren ze in de EK-voorronde met 27-30 van het Balkanland. Revanche op het WK?

   

  (scrol voort voor de reacties)

  doelpunten België

  9 - Sébastien Danesi

  5 - Yves Vancosen

  4 - Nick Braun

  3 - Raphael Kötters

  2 - Arber Qerimi

  1 - Quinten Colman

  1 - Jeroen De Beule

  1 - Bartosz Kedziora

  1 - Tom Robyns

  1 - Serge Spooren

  Reacties na België-Egypte:

  Arthur Vanhove (doelman): "Het was fijn om zo vroeg in te vallen. Ik stopte snel een strafworp en dat gaf vertrouwen voor het vervolg van de wedstrijd. Het is jammer dat we in de eerste helft niet bij de les waren. Na de rust hebben we laten zien dat we zelfs met grootmachten kunnen meespelen. Het geeft ons moed voor de match tegen Kroatië. Als we spelen zoals in de tweede helft kunnen we die wedstrijd zelfs winnen."

   

  Sébastien Danesi (topscorer): "Enerzijds ben ik blij met mijn prestatie, anderzijds blijf ik gefrustreerd achter. In de eerste helft ontbrak de inzet, na de rust speelden we met enthousiasme. Tegen zo'n ploeg moet je sneller wakker schieten. Nu gaan we nog twee keer voor de overwinning. Als we spelen zoals in de tweede helft, maken we kans."

   

  Kevin Jacobs (T2): "In de eerste helft stonden we er verdedigend niet. 22 tegendoelpunten is van het goede te veel. Daarom vond ik onze hele wedstrijd tegen Tunesië nog net iets beter. Sébastien Danesi en Arthur Vanhove zijn allebei knap ingevallen. Het wordt zaak om snel te recupereren. Dan zit er tegen Kroatië iets in, op voorwaarde dat we er staan vanaf minuut 1."

  Als we spelen zoals in de tweede helft kunnen we winnen van Kroatië.

  Arthur Vanhove

  Egypte - België

  1. 19 uur 24. Dit was de beste wedstrijd van de Belgen op het WK. Dirk Gerlo.
  2. 19 uur 23. einde: 33-28. Het is afgelopen. De Belgen hebben de Egyptenaren sterk weerwerk geboden en verliezen met slechts 5 doelpunten verschil. Met deze inzet is er zaterdag (om 18 uur) zeker wat mogelijk tegen Kroatië. Het Balkanland speelt vanavond nog tegen titelverdediger Denemarken. .
  3. Doelpunt tijdens 19 uur 22 door <p>Danesi scoort ook vanuit een onmogelijke hoek!</p>. undefined, undefined.
  4. 19 uur 21. Galleryplay van de Belgen! Dirk Gerlo.
  5. 19 uur 21. Danesi scoort vanuit onmogelijke hoek.

   Danesi scoort vanuit onmogelijke hoek

  6. Doelpunt tijdens 19 uur 20 door <p>Wauw! Danesi speelt cirkelspeler Vancosen achterwaarts aan.</p>. undefined, undefined.
  7. Vanhove stopt. Arthur Vanhove met zijn zoveelste redding. Man van de match? . 19 uur 20.
  8. 19 uur 20. Nieuwe redding Vanhove, en sublieme Belgische tegenaanval.

   Nieuwe redding Vanhove, en sublieme Belgische tegenaanval

  9. 2 min. straftijd. Simon Ooms stopt foutief af en moet 2 minuten van het terrein. . 19 uur 18.
  10. Doelpunt tijdens 19 uur 16 door <p>Danesi hamert er nog een binnen. Met een snelheid boven de 90 km/u vliegt de bal in doel van Egypte.</p>. undefined, undefined.
  11. 19 uur 15. België vraagt en krijgt een time-out. Het staat 31-25. .
  12. 2 min. straftijd. El Masry krijgt de bal tegen z'n voet. Egypte moet 2 minuten met z'n zessen handballen. . 19 uur 14.
  13. 19 uur 13. Score van Kötters, nieuwe save van Vanhove.

   Score van Kötters, nieuwe save van Vanhove

  14. Doelpunt tijdens 19 uur 12 door <p>Spooren met de actie, Kötters met het doelpunt.</p>. undefined, undefined.
  15. 19 uur 11. Prachtige knal van Danesi.

   Prachtige knal van Danesi

  16. Doelpunt tijdens 19 uur 10 door <p>Daar is Danesi weer!</p>. undefined, undefined.
  17. 19 uur 09. Danesi 30-23. Ook in ondertal kunnen de Belgen scoren. Danesi maakt zijn 6e doelpunt tegen Egypte. .
  18. 19 uur 09. Belgen laten kansen liggen, Egypte profiteert meteen: 30-22.

   Belgen laten kansen liggen, Egypte profiteert meteen: 30-22

  19. 2 min. straftijd. Colman klemt z'n tegenstander foutief en moet 2 minuten van het terrein. Egypte profiteert meteen met een 30e doelpunt. . 19 uur 09.
  20. 19 uur 07. Een tegenaanval van de Belgen levert geen doelpunt op, de quickbreak van Egypte wel: 29-22. .