Ga naar de inhoud

Giants hijsen zich dankzij zege tegen Bergen naast Oostende naar plek twee

 di 17 januari 2023 23:19

Met een 79-62-zege tegen Bergen heeft Antwerp zich dinsdag naast Oostende gehesen in het Belgische luik van de BNXT League. Met 22 punten moeten Oostende en Antwerp wel nog Charleroi twee punten voor laten gaan in de stand, maar de Waalse ploeg speelde ook een wedstrijd meer.

Bij de rust keken de Giants nog tegen een 29-35-achterstand aan tegen de bezoekers uit Henegouwen. Dat werd al in het derde kwart (28-14) helemaal rechtgetrokken en ook in het slotkwart (22-12) was Antwerp duidelijk beter.

 

De Amerikanen Brandon Anderson en Spencer Butterfield waren met elk vijftien punten de uitblinkers bij Antwerp, voor Bergen scoorde Adin Vrabac ook vijftien punten.

speeldag
Antwerp Giants Bergen 79-62
Mechelen Leuven 91-75