Ga naar de inhoud

Sanne Cant rijdt op BK laatste veldrit van het seizoen: "Heb toch geen medaillekans op WK"

 vr 13 januari 2023 17:58

Sanne Cant zal zaterdag voor een laatste keer dit seizoen het veld induiken. In overleg met haar ploeg heeft ze beslist om er vroeger dan verwacht een streep onder te trekken om zich met wat extra rust voor te bereiden op het wegseizoen.

Sanne Cant probeert in Lokeren voor de 14e keer op een rij Belgisch kampioen te worden. Maar wat het resultaat ook wordt, het zal de laatste cross van het seizoen worden voor de renster van Crelan-Fristads.

"Het ziet er niet naar uit dat ik over drie weken in Hoogerheide plots grote medaillekansen heb", zegt de drievoudige wereldkampioene. "Dan lijkt het ons beter om een aantal weken extra rust te nemen en de focus sneller naar het voorjaar op de weg te verleggen."

 

Cant zal een weekje na het BK aansluiten bij de teamstage van Fenix-Deceuninck in Benicasim, in Spanje.

 

Nog nieuws van het Crelan-kamp is dat Xaydee Van Sinaey haar titel bij de junioren niet zal verlengen. Ze meldt op doktersadvies af voor het BK.

Gerelateerd: