Ga naar de inhoud

Filip Joos over Roberto Martinez bij Portugal: "Durf nu te wedden dat Ronaldo zal meedoen aan EK"

 di 10 januari 2023 09:05
" "
Roberto Martinez zoals we hem kennen: met de glimlach.

Roberto Martinez is van straat: de Spaanse coach had niet veel tijd nodig om na de Rode Duivels in Portugal een nieuwe uitdaging te vinden. Zijn aanstelling kwam aan bod in de Sporza-programma's op radio en tv.

Peter Vandenbempt was te gast in podcast De Tribune op Radio 1. Hij spreekt van "een formidabele cadeau" voor Martinez. Hij verklaart zich nader: "Als je uit een mislukking komt, zoals dat voor Martinez het geval is op de Wereldbeker en eigenlijk al de voorbije 2 jaar, en je mag dan een geweldig elftal met nog veel groeimarge en jonge, aantrekkelijke spelers coachen..."

Er zijn niet alleen de vele jonge talenten, maar ook die oude vedette: Cristiano Ronaldo. Wat moet Martinez daarmee? Filip Joos laat er geen twijfel over bestaan in Extra Time: "Ronaldo doet mee aan het EK 2024."

Iedereen herinnert zich nog de tranen van Ronaldo op het WK na de pijnlijke nederlaag in de kwartfinale tegen Marokko. Was dat het einde van het fenomeen? Joos denkt van niet.

 

Martinez wil met alle 26 spelers van het WK praten, ook met de 37-jarige Ronaldo dus. "Ik kan de aanstelling van Martinez niet los zien van het feit dat Cristiano Ronaldo er nog niet de brui aan heeft gegeven", schetst Joos.

Roberto Martinez is de perfecte zalver met nummer zevens van Real Madrid

Filip Joos

"Mocht die gezegd hebben dat hij stopt, dan denk ik niet dat Roberto Martinez coach van Portugal zou zijn geworden."

"Ik denk dat de coaches die eerder werden gevraagd, denken: "Die hete aardappel ga ik nu eens niet oplossen." Martinez is de perfecte zalver met nummer zevens van Real Madrid." Waarbij Joos doelt op de aanpak van Martinez met Eden Hazard, die ondanks weinig tot geen speelminuten bij zijn club toch altijd mocht meedoen bij de Duivels.

"Ik durf erop te wedden dat Ronaldo meedoet aan het EK 2024." En dat vindt Joos niet meteen een voordeel: "Portugal heeft een geweldige selectie, maar Ronaldo zorgt er dan voor dat ze toch geen Europees kampioen kunnen worden."

Gerelateerd: