Ga naar de inhoud

Wout van Aert pakt uit met uppercut als zegegebaar: "Gewoon een beetje voor de show"

 do 5 januari 2023 16:22

Een linkse, een rechtse en dan een uppercut. Wout van Aert illustreerde met zijn zegegebaar de manier waarop hij iedereen knock-out mepte in Koksijde. "Ik was hier écht gebrand op de zege", glunderde WVA achteraf.

Vooraf noemde hij zichzelf niet de grote zandspecialist. Nou... Wout van Aert voerde in de duinencross van Koksijde toch een fenomenaal nummertje op.

 

"Je mag niet in je kaarten laten kijken, hé", lachte de winnaar achteraf om zijn eerdere uitspraak. "Ik ben niet de beste in het zand, maar de vorm zit wel goed. Dat komt in de tweede helft van de cross naar boven."

De verjaardagstaart van Georges is nog niet helemaal op. Straks neem ik nog een stukje om het te vieren.

Wout van Aert

De overmacht was zelfs zo groot dat Van Aert veel tijd had om na te denken over een zegegebaar - hij heeft ondertussen al een flinke verzameling speciale vieringen.

 

In Koksijde deelde WVA als een bokser drie rake stoten uit toen hij over de meet bolde.

 

"Gewoon een beetje voor de show. Ik hoop dat de mensen dat weten te appreciëren", grijnsde de Belgische kampioen, die na 9 jaar nog eens kon winnen in Koksijde.

 

"Ik was hier écht gebrand op de zege. In het verleden heb ik niet per se verloren, maar door blessures en de kalender kon ik lang niet rijden in Koksijde. Ik ben blij dat het nu deze week valt en ik hier nog eens kon winnen."

 

En straks volgt er nog een kleine beloning: "De verjaardagstaart van Georges (zijn zoontje dat gisteren 2 jaar werd, red.) is nog niet helemaal op. Straks neem ik nog een stukje om het te vieren."

Gerelateerd: